Hlavní obsah

Česko - Slovensko 3:1Volejbalisté v přípravě na ME vrátili Slovákům porážku

Praha

Přípravný dvojzápas českých volejbalistů se Slováky v Jablonci nad Nisou skončil "remízou". V pátek vyhráli pětisetovou bitvu svěřenci Andreje Kravárika, v dnešní odvetě byli lepší domácí hráči pod vedením Michala Nekoly a zvítězili 3:1. Evropský šampionát začne pro oba týmy 13. září.

Článek

Čeští volejbalisté v pátek zahájili sérii přípravných duelů před ME a maratonský tie-break prohráli 21:25. Slovákům tak podlehli poprvé po čtyřech letech. Dnes se jim podařilo soupeře zatlačit servisem, lépe útočili a po prohraném úvodním setu další tři ovládli.

"Páteční zápas byl moc vyrovnaný, v prvním setu jsme se trochu hledali, ale pak už to bylo dobré. Prostřídalo se více hráčů. Je to přípravné utkání, takže jde hlavně o sehrání a výsledek není tak důležitý," řekl kapitán a nahrávač Jakub Janouch.

Další přípravné duely odehrají Češi ve Franci, těsně před odletem na šampionát do Rotterdamu budou ladit formu opět v Jablonci proti Portugalsku.

Přípravné utkání volejbalistů v Jablonci nad Nisou:
ČR - Slovensko 3:1 (-22, 15, 22, 21), dodatečný set 15:17
Sestava a body ČR: Janouch 1, D. Džavoronok 7, Sedláček 6, Finger 19, A. Bartoš 13, Patočka 3, libera Moník a Kunc - Hadrava 1, P. Bartoš, Sobotka 5, Janků 6, Pražák 3, Zmrhal 5. Trenér: Nekola.

Reklama

Související témata: