Hlavní obsah

Mol, Sörum - Semjonov, Lešukov 2:0Norové Mol a Sörum obhájili na moskevském písku evropský titul

Plážovému volejbalu dál vládnou Anders Mol a Christian Sörum. Světové jedničky v Moskvě obhájily titul mistrů Evropy a zlato získali Norové již na čtvrtém turnaji za sebou. Na písku v ruské metropoli ve finále přehráli domácí Konstantina Semjonova s Iljou Lešukovem 21:12 a 21:18.

Článek

Teprve dvaadvacetiletý Mol a o rok starší Sörum před rokem vybojovali evropský titul v Haagu nečekaně, letos už se jejich triumf očekával. Ve Světovém okruhu totiž ovládli poslední tři turnaje ve Vídni, Tokiu i Gstaadu, ale na mistrovství světa před měsícem v Hamburku brali "jen" bronz.

V chladné Moskvě ztratili Norové první set až dnes dopoledne v semifinále, když je donutili do tie-breaku Poláci Piotr Kantor a Bartosz Losiak. První z nich se však zranil a o bronz už nemohl bojovat. Životní turnaj tak zakončili cenným kovem Rakušané Martin Ermacora a Moritz Pristauz, čtvrtfináloví přemožitelé Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem.

Ti se dělili o páté místo stejně jako Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. Po třech letech tak česká beachvolejbalová reprezentace odjela z ME bez medaile, o všechny se postaraly ženy.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Moskvě:
Muži:
Finále:
Mol, Sörum (1-Nor.) - Semjonov, Lešukov (3-Rus.) 2:0 (12, 18),
o 3. místo:
Ermacora, Pristauz (23-Rak.) - Kantor, Losiak (7-Pol.) bez boje,
semifinále:
Mol, Sörum - Kantor, Losiak 2:1 (-22, 17, 9)
Semjonov, Lešukov - Ermacora, Pristauz 2:0 (17, 16)

Reklama

Související témata: