Hlavní obsah

Jezdil jsem pro Lakers po pr... A pak si přečtu zprávu o výměně na Twitteru? zuří hvězda NBA

Los Angeles/Praha

Chování vedení ho rozčílilo. Dvouleté působení amerického basketbalisty Joshe Harta v Los Angeles Lakers v červnu skončilo a klub ho vyměnil do New Orleans. A čtyřiadvacetiletý rodák z Marylandu teď proti svému bývalému zaměstnavateli pálí ostrými. Kvůli chystanému trejdu mu totiž nikdo nezavolal, hráč se o všem dozvěděl na sociální síti Twitter.

Foto: Profimedia.cz

Americký basketbalista Josh Hart se o výměně do klubu New Orleans Pelicans dozvěděl na sociální síti Twitter.

Článek

Hart se zmínil o atmosféře v Lakers ve středečním vydání svého podcastu "LightHarted", kde o světě basketbalu hovořil se svým spoluhráčem Lonzo Ballem. "Bylo to chmurné a depresivní," poznamenal do mikrofonu. A později pak vyslal další salvu na svém twitterovém účtu.

„Dva roky jsem jezdil po pr... ve zlato-fialových barvách. Hrál jsem i zraněný, nikdy jsem se na nic nevymlouval. Jsem Lakers vděčný a chápu, že NBA je byznys. Jako hráč si snad ale zasloužím určitou zdvořilost. Třeba že mi zavolají a řeknou mi, že mě vyměnili. Ne, že se to dozvím z Twitteru," není Hart spokojený s tím, jak pro něj mise v LA skončila.

"Ale aby bylo jasno. LA jsem si zamiloval. Trenéry, spoluhráče, realizační tým. Tahle část klubu má můj absolutní respekt," dodal.

Hart se stal součástí výměny za pivota Anthonyho Davise z New Orleans Pelicans. Opačným směrem putovali zmiňovaný Hart, Ball a Brandon Ingram a tři pozice na draftu 2019.

Dvě sezony a 130 startů si v dresu Lakers připsal Hart. Za tu dobu nasbíral průměr 7,9 bodu na zápas a 3,9 doskoků. O jeho možném trejdu společně s Ingramem a Ballem se hovořilo v minulosti už několikrát.

Hart není prvním basketbalistou, který se díky podivnému přístupu klubu cítil během přestupového období jako neživá obchodovatelná komodita. Něco podobného v minulém ročníku potkalo křídelníka Harrisona Barnese.

Barnes se o svém přesunu z Dallasu do Sacramenta dozvěděl na lavičce během zápasu a video s jeho posmutnělým výrazem obletělo sportovní svět. Za svého kolegu se tehdy postavil i hvězdný LeBron James, které vedení Mavericks tvrdě zkritizoval.

Reklama