Hlavní obsah

Česko - Belgie 5:4Baseballisté drží šanci na kvalifikaci o Tokio

Bonn

Čeští baseballisté si udrželi těsnou výhrou nad Belgií šanci na účast v olympijské kvalifikaci pro Tokio. Na evropském šampionátu v Bonnu porazili ve skupině o páté až osmé místo belgický tým 5:4 a pokud v neděli podruhé na turnaji zdolají domácí Německo, poperou se o start na olympiádě. Kvalifikace se hraje příští týden v Itálii.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté mohli být se svým výkonem spokojeni

Článek

Sen o historické evropské medaili se české reprezentaci rozplynul v pátek po čtvrtfinálovém dramatu se Španěly, kterým podlehli v nastavené desáté směně 4:5. Dnes proti Belgii získali rozhodující bod po homerunu Martina Mužíka v osmé směně.

„Řekl jsem si, že prostě budu pálit a nějak to dopadne. Naštěstí to spadlo za plot," usmívá se hrdina.

„Myslel jsem si, že zápas s nimi bude bitva. Oni dobře pálí, my jsme udělali pár chyb, polevili a Belgie se vrátila do zápasu. Za vyrovnaného stavu tam byla lehká nervozita, ale naštěstí všechno dobře dopadlo," hodnotí zápas autor druhého českého homerunu Petr Čech.

Proti Německu nastoupí Češi v neděli v 11:00, nad domácími baseballisty zvítězili už ve středu v posledním zápase základní skupiny (10:6).

„Čeká nás asi trochu jiné utkání. Myslím, že na nás půjdou s jiným lineupem, než v prvním zápase, kdy někteří jejich hráči odpočívali. Bude to vyrovnané, ale my se s nimi popereme, abychom je znovu porazili," věří týmu Čech.

Mistrovství Evropy v baseballu v Bonnu:
O 5.-8. místo:
Česko - Belgie 5:4
Německo - Francie 14:4.
Semifinále:
Nizozemsko - Španělsko 1:0
Itálie - Izrael 7:6.

Reklama

Související témata: