Hlavní obsah

Slavia - Kumanovo 31:24 Házenkářky Slavie postoupily do druhého předkola Poháru EHF

Kumanovo

Házenkářky Slavie Praha postoupily v Poháru EHF do 2. předkola. V dnešní odvetě úvodního dvojutkání kvalifikace zvítězily svěřenkyně trenérů Františka Urbana a Jana Salače v Kumanovu 31:24. První duel vyhrál v sobotu domácí severomakedonský tým, který hostil oba zápasy, 27:23.

Článek

Pražanky měly v odvetě zápas v úvodu pod kontrolou, v polovině prvního poločasu ale domácí využily jejich chvilkového výpadku a dokázaly se dostat do vedení. Slavia ale ještě do přestávky skóre znovu otočila a ve druhém dějství náskok zvyšovala. V závěru pak ve vypjaté atmosféře Pražanky zvládly souboj o potřebný minimálně pětibrankový náskok.

Dalším soupeřem Slavie bude v polovině října dánský klub Odense Handball. "To už je soupeř z jiného soudku, dokonce bych řekl, že spíš na úrovni Ligy mistryň. Ale každý rok se kádry mění, takže... Jako první začneme shánět videa ze zápasů Odense, což by neměl být takový problém jako u Kumanova," komentoval spokojený trenér Urban los.

Úvodní utkání 1. kola Poháru EHF házenkářek:
Kumanovo - Slavia Praha 27:23 (15:11)
Nejvíce branek: Míšová 7/1, Franková, Jačková a Fryčáková po 3, Pokorná 3/3 - Chocheliová 10, Jankulovská 8/8, Gičevská 2.
Odveta v Kumanovu:
Slavia Praha - Kumanovo 31:24 (14:13)
Nejvíce branek: Pokorná 10, Jacková 6, Franková 4 - Gičevská a Jankulovská po 8, Chocheliová 3.
Postupuje Slavia.

Reklama