Hlavní obsah

Nymburk na úvod ligy porazil Pardubice a vyrovnal rekordní sérii

Nymburk

Basketbalisté Nymburku vykročili do nové sezony, ve které usilují o sedmnáctý titul za sebou, bezproblémovým domácím vítězstvím 88:52 nad Pardubicemi. Středočeský celek si dnes navíc připsal 59. výhru v řadě a vyrovnal vlastní ligový rekord.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka, ilustrační foto

Článek

Úřadující mistři měli od začátku zápas pod kontrolou. Po první čtvrtině vedli o devět bodů a náskok poté bez větších potíží postupně navyšovali. Nejlepším střelcem domácích byl s 16 body Vojtěch Hruban, dalších 13 bodů přidal Hayden Dalton, jedna z pěti nových tváří v nymburském celku.

"Bylo to náročné jako každé první utkání v sezoně. Nedávali jsme střely, které bychom měli proměňovat, ale dvaapadesát bodů v obraně je pěkné číslo. I když trenér zítra na videu nám určitě řekne, že obrana nebyla úplně nejlepší," přidal Jaromír Bohačík, který se na výhře podílel deseti body.

Do utkání také zasáhlo hned šest členů úspěšné české reprezentace, která na nedávném mistrovství světa obsadila historické šesté místo. Za domácí to byli Hruban, Bohačík, Pavel Pumprla, Martin Kříž a Martin Peterka, za hosty pak Tomáš Vyoral, který ještě v minulém ročníku působil právě v Nymburku.

Nymburk v nejvyšší soutěži neprohrál od loňského března, kdy v předposledním kole nadstavby podlehl 69:73 shodou okolností na palubovce dnešního soupeře z Pardubic. Středočeský celek vyrovnal vlastní rekord z let 2013 a 2014, kdy stejně jako v minulém ročníku prošel sezonou bez jediné porážky.

Nové maximum bude moci Nymburk stanovit ve středu ve Svitavách. "Svitavy změnily trenéra, ale vzal to dosavadní asistent, takže problém s aklimatizací mít nebudou. S nimi je to vždycky těžké, mají hodně mladých hráčů a dva zkušené borce, jako je Pája Slezák a Roman Marko. Záleží na tom, jak se jim podařily posily ze zahraničí. Ale na Střelnici se nikdy nehraje lehce," uvedl Bohačík.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 1. kolo:
Nymburk - Pardubice 88:52 (19:10, 38:26, 61:43)
Nejvíce bodů: Hruban 16, Dalton 13, Hankins 12, J. Bohačík a Booker po 10 - Švrdlík 10, Kohout 9.

Reklama

Související témata: