Hlavní obsah

Chimik Južne - Olomouc 2:3Olomoucké volejbalistky prohrály bitvu o Ligu mistryň

Južne

Po dvou pětisetových bitvách a dramatickém zlatém setu unikl volejbalistkám Olomouce postup do hlavní fáze Ligy mistryň. Před týdnem doma Chimiku Južne těsně podlehly, dnes ho výsledkem 3:2 porazily, ale rozhodující zkrácený set o dva body prohrály. V odvetě třetího kola bojovaly o vysněnou účast mezi elitními kluby přes dvě a půl hodiny.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráčky Chimiku Južne slaví postup do hlavní fáze Ligy mistryň.

Článek

Dvojzápas mezi českými a ukrajinskými mistryněmi rozhodly maličkosti. Za stavu 13:13 ve zlatém setu Hanačky neubránily dva útoky soupeřek, které se tak mohou těšit na atraktivní duely s úřadujícím šampionem Ligy mistryň Novarou, Lodží a Stuttgartem.

Už cesta na Ukrajinu přitom byla pro olomoucký tým komplikovaná. Uvízl totiž ve Varšavě, protože nestihl letecký přípoj do Oděsy. Z polské metropole se proto vydaly svěřenkyně Petra Zapletala až v úterý ráno v den zápasu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Adéla Stavinohová z Olomouce.

A nedostatek aklimatizace i času na přípravu se zpočátku projevil. Chimik vyhrál i první a druhý set, až pak se dostaly Hanačky do varu a udělaly z odvety pořádné drama. Šťastný konec však pro ně nemělo. Při prvním mečbolu domácích je o sen vrátit do Olomouce po 23 letech Ligu mistryň připravila smečující Kozlovová.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kateryna Frolovová z Chimiku.

Volejbalová Liga mistryň - 3. předkolo, odveta:
Chimik Južne - UP Olomouc 2:3 (18, 23, -19, -24, -13), zlatý set 15:13
Rozhodčí: Simonovská (Č. Hora), Stoica (Rum.). Čas: 135 min. Diváci: 1615. První zápas 3:2, postoupil Chimik.
Sestava a body Olomouce: Handleyová, Hodanová, Trnková 19, Orvošová 3, Michalíková 18, Bežandolská 11, libero Stavinohová - libero Kulová, Burbeljuková 15, Dudová 2, Kazačenková 9. Trenér: Zapletal.
Nejvíce bodů Chimiku: Bojková 21, Kozlovová 17.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.