Hlavní obsah

Rvačka těžkých vah v NBA. Zasahovat chtěla i maminka

Philadelphia

Nemají se rádi, vzájemně se provokují přes sociální sítě a když se potkali na palubovce, skončilo to rvačkou. V zápase NBA mezi Philadelphií a Minnesotou neudrželi nervy domácí Joel Embiid a Karl-Anthony Towns.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Basketbalisté Karl-Anthony Towns a Joel Embiid při rvačce během středečního duelu NBA mezi Minnesotou a Philadelphií.

Článek

Zámořská soutěž zažila po všech stránkách rušnou noc, v Oaklandu si zlomil ruku jeden z nejlepších hráčů posledních let Stephen Curry z Golden State, v zápase Washingtonu a Houstonu padlo 317 bodů a ve Wells Fargo Center se držely pod krkem těžké váhy.

Kamerunský rodák Embiid měří 213 centimetrů a váží 113 kilogramů, jeho protivník se pyšní 211 cm a 112 kilogramy. Ve třetí čtvrtině, když Philadelphia vedla o dvacet bodů, vyrazili domácí do rychlého protiútoku, ale pivoti si ještě vysvětlovali předchozí situaci. Ze vzájemného držení se stalo škrcení a oba hráči skončili na zemi.

Embiidovi vyrazil na pomoc Ben Simmons, který minnesotského rváče zalehl jako při wrestlingu. Townse zase nenechal ve štychu rozehrávač Jeff Teague. Situaci kromě sudích řešila i ochranka a kravaťáci z laviček. Nepřehledná mela ale brzy utichla, aktéři potyčky předčasně putovali do kabin, což zejména Embiidovi ani moc nevadilo. Plácal si se spoluhráči, imitoval boxerské údery a než zmizel v tunelu, hecoval fanoušky 76ers.

Tím ale značně rozlítil rodiče svého soka, kteří se vyrazili na zápas podívat z New Jersey, kde jejich syn vyrůstal. A maminka hvězdy Minnesoty, navlečená v dresu Timberwolves s číslem 32, taky pěkně od plic Embiidovi sdělila, co si o něm myslí.

„Nikdy si nic nezačínám, jen reaguju na situaci. Ale taky nejsem sráč, co by si něco nechal líbit. Takový je někdy basket, ale prostě musíte jít dál," rozprávěla hvězda Philadelphie, jejíž vzájemné výpady s Townsem se táhnou už pár let.

Teď budou mít oba dlouháni možnost vychladnout, je pravděpodobné, že na ně čeká suspendace. Na kolik zápasů?

Reklama

Související témata: