Hlavní obsah

Volejbalisté narazí v olympijské kvalifikaci i na Slovince

Praha

Vicemistři Evropy Slovinci, domácí Německo a Belgie budou soupeři českých volejbalistů v olympijské kvalifikaci na začátku ledna v Berlíně. Z obou čtyřčlenných skupin postoupí dva týmy do semifinále, letenku na hry do Tokia si zajistí pouze vítěz finále, hraného 10. ledna.

Foto: Sport.cz

Čeští volejbalisté znají své soupeře v olympijské kvalifikaci (ilustrační foto)

Článek

Česká reprezentace se dostala mezi osmičku účastníků díky výsledkům na zářijovém mistrovství Evropy, kde obsadila 13. místo. Skupiny vznikly na základě takzvaného systému serpentin podle umístění jednotlivých týmů v žebříčku. V "béčku" budou hrát evropští šampioni ze Srbska, Francie, Bulharsko a Nizozemsko.

"Po dlouhé době máme opět šanci bojovat o místo na olympijském turnaji. Věřím, že všem hráčům vydrží zdraví a budeme moci hrát v nejsilnější sestavě," uvedl na svazovém webu trenér Michal Nekola. Na ME se opíral hlavně o legionáře - univerzála Jana Hadravu z polského Olštýna, smečaře Donovana Džavoronka z Monzy či kapitána Jakuba Janoucha z Friedrichshafenu.

Her se zúčastní 12 celků

Olympijského turnaje v Tokiu se tradičně zúčastní 12 celků, z evropských už mají účast jistou Rusko, Polsko a Itálie. Doplňují je domácí Japonsko, Brazílie, USA a Argentina. Evropská kvalifikace v Berlíně začne 5. ledna, ze zbývajících světových turnajů budou známi poslední účastníci nejpozději 12. ledna.

Čeští volejbalisté by měli začít proti Německu, v úterý 7. ledna hrát s Belgií a na závěr o den později se Slovinci.

Reklama

Související témata: