Hlavní obsah

USK Praha - Orenburg 87:63Basketbalistky USK vyhrály a dotáhly se na čelo tabulky

Basketbalistky USK v pátém kole Evropské ligy doma porazily 87:63 Orenburg a bodově se dotáhly na vedoucí obhájkyně z Jekatěrinburgu. Pětinásobné šampionky, které pražskému celku připravily jedinou dosavadní porážku v soutěži, totiž překvapivě prohrály 81:89 v Rize.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kateřina Elhotová z USK a Anastasia Šilovová z Orenburgu během utkání Evropské ligy.

Článek

Úvod zápasu na pražské Královce byl sice poznamenán nepřesnou střelbou na obou stranách, hráčky USK se ale ještě v první čtvrtině dokázaly na rozdíl od soupeře zlepšit a bylo z toho vedení o dvanáct bodů. Dvouciferný náskok držely domácí basketbalistky i o poločase, do kabin šly za stavu 49:32.

USK ale vůbec nevyšel vstup do druhé půle a Orenburg po pěti minutách především zásluhou své nejlepší střelkyně Yvonne Turnerové snížil na rozdíl devíti bodů. Domácí trenérka Natália Hejková si poté vzala oddechový čas, Pražanky nápor zastavily a vzaly si dvouciferný náskok zpět.

Orenburg zahrozil ještě v závěrečném dějství, kdy se dotáhl na rozdíl osmi bodů, ale i tentokrát hráčky USK drama nedovolily. České šampionky, které v Eurolize obhajují třetí místo, mají nyní s Jekatěrinburgem shodnou bilanci. V jejich neprospěch mluví tři týdny stará domácí prohra 67:74.

Nejlepší střelkyní USK byla s 21 body Cristina Ouviňaová, v dresu ruského celku Turnerová nasbírala 20 bodů. Další zápas Pražanky čeká za týden na palubovce Benátek, které se do Evropské ligy probojovaly po deseti letech.

Evropská liga basketbalistek - 5. kolo:
USK Praha - Orenburg 87:63 (23:11, 49:32, 63:52)
Nejvíce bodů: Ouviňaová 21, Jonesová 18, Thomasová 12 - Turnerová 20, Šilovová 14, Ražejevová 10. Fauly: 18:23. Trestné hody: 22/17 - 13/20. Trojky: 6:4. Doskoky: 50:30.

Reklama