Hlavní obsah

Volejbalisté Č. Budějovic zkusí v Lize mistrů zaskočit Trentino

Trentino

Volejbalisty Českých Budějovic čeká v Lize mistrů souboj s dalším italským velkoklubem. Po minulé prohře s Civitanovou se český šampion utká ve čtvrtek od 20:30 s Trentinem. Jihostroj uspěl v prvním utkání skupiny v Istanbulu, kde porazil Fenerbahce 3:2. "V Istanbulu jsme podali velmi dobrý výkon, ale Istanbul je pořád o velký krok za Trentinem. To je mužstvo hvězd a budeme se snažit riskantním výkonem držet krok a neudělat ostudu českému volejbalu," řekl trenér René Dvořák.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Filip Křesťan Budějovic, Kamil Rychlicki, Simone Anzani a Jiří Kovář, všichni z Civitanovy.

Článek

Minulý týden prohrál jeho tým s nejlepším klubu světa Civitanovou 1:3. Proti obhájci titulu se České Budějovice prosadily ve druhé sadě. "Ukázalo nám to, že v určitých fázích jsme s nejlepšími schopni držet krok," podotkl Dvořák.

Úřadující vítěz Poháru CEV Trentino drží letos na evropské scéně sérii devíti vyhraných zápasů v řadě. S Fenerbahce sice italský tým před týdnem prohrával 0:2 na sety, přesto uspěl. Nyní touží přidat desáté vítězství. "Jihostroj ukázal, že je silný, ale my chceme vyhrát. Když hrajeme dobře, můžeme porazit každého," řekl americký smečař ve službách Trentina Aaron Russell na webu evropské federace CEV.

Budějovičtí hráči si musí rychle zvyknout i na větší halu. "Prostor je ve srovnání s naší příjemnou haličkou odlišný. Volejbal je tam úplně jinačí. Domácí budou bušit do servisu a my se s tím musíme srovnat," konstatoval Dvořák.

České Budějovice se s Trentinem střetly v Lize mistrů už před devíti lety. Tehdy v Itálii prohrály 0:3 a doma favoritovi sebraly alespoň set.

Reklama

Související témata: