Hlavní obsah

Česko - Indie 3:1Stolní tenisté jsou po výhře dál ve hře o olympiádu

Čeští stolní tenisté na úvod druhé fáze světové olympijské kvalifikace družstev porazili Indii 3:1 a drží naději na účast týmu v Tokiu. Po třech asijských soupeřích čeká svěřence Josefa Plachého v nedělním semifinále Maďarsko. Vítěz dopoledního duelu se utká večer o zbylé postupové místo na OH s lepším z utkání Slovensko - Hongkong.

Článek

Základ úspěchu proti indickému týmu položili ve čtyřhře Lubomír Jančařík s Tomášem Polanským, které nezlomila ztráta prvního setu. Pavel Širuček pak ve třech vyrovnaných sadách porazil třicátého hráče světa Satjana Gnanasekaran. Jančaříkovi se nepodařilo zápas ukončit, ale Polanský přes hrozivý začátek, v němž prohrával 0:8, přetlačil v pěti setech Gnanasekarana.

"Začal jsem blbě, ale jakmile jsem se dostal do tempa, cítil jsem, že se s ním dá hrát úplně v pohodě. Že na něj zkrátka mám," řekl Polanský svazovému webu. "Nevnímal jsem to jako veliké nervy. Šel jsem do zápasu za stavu 2:1, a i kdybych prohrál, věděl jsem, že tam půjde Širu, který má výbornou formu," dodal.

Světová olympijská kvalifikace družstev ve stolním tenisu v Gondomaru (Portugalsko) - 2. fáze:
Čtvrtfinále:
ČR - Indie 3:1
Polanský, Jančařík - Desai, Ačanta 3:1 (-12, 5, 9, 9)
Širuček - Gnanasekaran 3:0 (10, 11, 9)
Jančařík - Ačanta 1:3 (-6, 7, -8, -8)
Polanský - Gnanasekaran 3:2 (-14, 10, -12, 8, 9).
Český tým se v nedělním semifinále utká s Maďarskem.

Reklama

Související témata: