Hlavní obsah

Na Bryanta se bude vzpomínat při pietě 24. února v Staples Center

Veřejná vzpomínková akce na basketbalovou legendu Kobeho Bryanta, jeho dceru Giannu a dalších sedm lidí, kteří zahynuli při havárii vrtulníku, se uskuteční 24. února v hale Staples Center. Termín, který zatím oficiální zdroje nepotvrdily, by měl symbolizovat číslo dresu 24, s nímž Bryant odehrál většinu kariéry v Los Angeles Lakers, a 2, které nosila jeho třináctiletá dcera.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kobe Bryant na snímku z roku 2015.

Článek

Informaci o plánované pietní akci přinesl jako první list Los Angeles Times. Starosta Los Angeles Eric Garcetti potvrdil, že se vzpomínková slavnost uskuteční, žádné podrobnosti ale neuvedl. Termín nekomentovali ani zástupci Lakers a Staples Center, v hale je momentálně na večer 24. února oficiálně naplánován zápas mezi Los Angeles Clippers a Memphisem.

Jednačtyřicetiletý Bryant zahynul 26. ledna při nehodě vrtulníku. Helikoptéra v husté mlze narazila do svahu kopce v Calabasas poblíž Los Angeles. Na palubě spolu s ním byla i jeho třináctiletá dcera Gianna, s níž měl namířeno na dívčí turnaj své Mamba Sports Academy, a dalších sedm lidí. Příčina havárie se stále vyšetřuje.

Reklama