Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Auda začal trénovat v Brně

Brno

Basketbalový reprezentant Patrik Auda začal s týmovým tréninkem v Brně. Pivot francouzského Boulazacu využil nabídku místního prvoligového celku a dnes s ním zahájil přípravu v malých skupinách po šesti až sedmi lidech.

Foto: ČBF/Václav Mudra

Patrik Auda při tréninku.

Článek

Auda přiletěl do Česka z Francie koncem března a od té doby mu situace umožnila pouze individuální přípravu. Nyní je rád, že jej mezi sebe vzali hráči Brna, kde basketbalově vyrůstal. "Dohodl se s vedením klubu a chce si udržovat fyzickou kondici," uvedl v tiskové zprávě mluvčí klubu Jakub Mikšovský.

Auda a svěřenci trenéra Lubomíra Růžičky zatím nemohou trénovat v hale, jejich sportovištěm se v Brně stane Wilsonův les a okolí pavilonu Anthropos v Pisárkách. Zároveň musejí respektovat vládní nařízení o minimálních rozestupech i hygienických pravidlech.

"Budeme pracovat na tom, abychom hráče udrželi po kondiční i silové stránce ve formě. Zároveň se zaměříme na oblasti, na které v průběhu sezony není tolik prostoru, jako je například rozsah pohybu a stabilita," poznamenal kondiční trenér Basketu Brno Jakub Kalus.

Reklama

Související témata: