Hlavní obsah

Norské házenkářky zkusí ve finále ME završit zlatý hattrick

SKOPJE

O titul na mistrovství Evropy házenkářek se utkají favorizované Norky a překvapivé finalistky ze Španělska. Zatímco španělské hráčky dosud nezískaly na kontinentálním šampionátu ani jednu medaili, Norky postoupily do finále počtvrté za sebou a pokusí se završit zlatý hattrick.

Článek

Španělské házenkářky v sobotu v semifinále ve Skopji nečekaně zdolaly 32:29 bronzové medailistky z loňského světového šampionátu Němky, které utrpěly první porážku na turnaji. Stejně jako předloni si zahrají o třetí místo.

Norky zdolaly stejně jako ve finále olympijského turnaje v Pekingu házenkářky Ruska, které jsou úřadujícími mistryněmi světa. Nejlepší střelkyní zápasu byla opět Linn-Kristin Riegelhuthová, která dala pět gólů.

Nedělní finále se hraje od 16:30.

ME v házené - ženy:
Semifinále:
Španělsko - Německo 32:29 (12:13)
Nejvíce branek: Garmendiaová 8, Fernandezová a Mangueová po 6 - Juracková 9, Krauseová 6. Rozhodčí: Andersen, Sodahl (oba Nor.). Diváci: 1000.
Norsko - Rusko 24:18 (12:7)
Nejvíce branek: Riegelhuthová 5, Johansenová, Larsenová a Sullandová po 3 - Turejová a Poltoracká po 4. Rozhodčí: Brunovský, Čanda (oba SR). Diváci: 1800.
O 5. místo:
Rumunsko - Chorvatsko 36:33 po prodl. (29:29, 17:15).

Reklama

Související témata: