Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v Moskvě 0:3

MOSKVA

Volejbalistky VK Prostějov prohrály ve čtvrtém kole Ligy mistryň v Moskvě za pouhých 65 minut s domácím Dynamem hladce 0:3 po setech 18:25, 17:25 a 21:25. Českému celku se nepodařilo splnit cíl, kterým bylo získat na palubovce velkého favorita alespoň set. V tabulce skupiny A jsou Hanačky třetí s vyrovnanou bilancí dvou vítězství a porážek.

Článek

Hanačky vstoupily do utkání s jedním hlavních favoritů soutěže odvážně a vedly v prvním setu 7:5. Nadějné vyhlídky ale zastavila následná bodová smršť Dynama v poměru 11:2. Po ní už hvězdný ruský tým s přehledem získal první sadu pro sebe. "Po dobrém začátku nás zastavila výborným smečovaným podáním Gioliová, které jsme dlouho nestačili vzdorovat," posteskl si trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada.

Zcela podle ruského scénáře se odehrál i druhý set, v němž se Prostějov pouze na chvíli přiblížil soupeři na rozdíl dvou bodů za stavu 10:8. Hostující tým se sice ještě jednou vzepjal k odporu za už beznadějného stavu 14:22, ale tři získané body za sebou zvrat přinést nemohly.

V posledním setu pak odvedly prostějovské hráčky nejlepší výkon v utkání. Stačilo to však jen k tomu, že jim Dynamo příliš bodově neodskočilo a udržovalo si pouze dvou- až tříbodový náskok. V koncovce se ale opět potvrdila mnohem větší zkušenost ruského týmu, který soupeři nepovolil na rozdíl od prvního zápasu v minulém týdnu v Prostějově zisk ani jedné sady.

"Navzdory jasné porážce jsme odvedli velmi dobrý výkon zejména v útoku a s Dynamem jsme drželi krok i v přihrávce a na podání. Soupeřky nás ale přehrávaly výškovou převahou na blocích, kde byl také největší výkonnostní rozdíl. Ocenil bych zejména vynikající výkon Pušenkové," uvedl trenér Čada.

Liga mistryň:
Dynamo Moskva - VK Prostějov 3:0 (18, 17, 21).
Rozhodčí: Hefti (Švýc.) a Alijev (Ázerb.). Čas: 65 min. Diváci: 1000.
Sestava Prostějova: Thomasová, Spalová, Wittocková, Pušenková, Jelínková, Bramborová, libero Tomanová - Tomašeková, Soarezová.
Tabulka:
1. Dyn. Moskva44012:18
2. Rijeka4228:66
3. Prostějov4227:106
4. Murcia4042:124

Reklama

Související témata: