Hlavní obsah

Šelmy nevyužily právo na Ligu mistryň, hrát by ji měla Olomouc

Volejbalové Šelmy podle očekávání nevyužily právo startovat v Lize mistryň, naopak nejlepší evropskou soutěž chce hrát opět Olomouc. Brněnský klub v době ukončení sezony kvůli koronaviru vedl tabulku, Hanačky skončily druhé. Titul udělen nebyl.

Foto: Sport.cz

Volejbalové Šelmy podle očekávání nevyužily právo startovat v Lize mistry

Článek

VK Brno již dříve avizovalo, že se do Ligy mistryň nejspíš nepřihlásí. V domácí extralize mělo jen dvě porážky a před Olomoucí šest bodů navrch. Po sezoně však klub musel podle Deníku snížit rozpočet, přišel o několik hráček, jiné se nevěnují volejbalu na plný úvazek, a tak se Šelmy přihlásily opět do Poháru CEV.

"Řešíme tuto možnost, ale převažuje více negativ než pozitiv," řekl před dvěma týdny manažer klubu Martin Gerža. Po úspěšné sezoně tým opustila například univerzálka Soňa Mikysková, jež chce znovu hrát v zahraničí. Nahradí ji po druhé mateřské pauze Helena Horká.

"Předpokládám, že už to taková dominance nebude, vždyť ve druhé polovině sezony byla dost velká. Olomouc v posledních týdnech nakoupila zajímavé hráčky, Olymp posílil, uvidíme, co Liberec," řekl Deníku trenér Ondřej Boula.

Loňské domácí šampionky z Olomouce mají o Ligu mistryň zájem a s novým kádrem, tvořeným převážně z cizinek, pomýšlejí na úspěch. Mužský volejbal bude mezi evropskou elitou reprezentovat Karlovarsko.

Reklama

Související témata: