Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers vyhráli v San Antoniu a mají play off jisté

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers potvrdili pozici nejlepšího týmu soutěže, když ve čtvrtečním duelu vyhráli na palubovce San Antonia 102:95. Zajistili si tím s předstihem jako první v Západní konferenci postup do play off.

Článek

Domácí Spurs po většinu zápasu prohrávali o více než deset bodů, v závěrečné čtvrtině se ale svému soupeři přiblížili na dostřel. Francouz Tony Parker ještě dvě minuty před koncem tříbodovým pokusem snížil na 93:95, rozhodující slovo měla ale největší hvězda Lakers Kobe Bryant. Ten rovněž trojkou zvýšil náskok kalifornského týmu a několik diváků v nepřátelském prostředí dokonce začalo na jeho adresu skandovat "MVP", čímž chtělo naznačit, že by si znovu zasloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže.

Těžké časy zažívají hráči Phoenixu, kterým se značně vzdaluje vidina play off. S Clevelandem prohráli 111:119 a připsali si již šestou porážku za sebou. V dresu hostujícího celku si třetí triple-double za sebou připsal LeBron James, když si s desátým doskokem počkal až na dvě sekundy před koncem.

Basketbalová NBA:
Phoenix - Cleveland 111:119, San Antonio - LA Lakers 95:102.

Reklama