Hlavní obsah

Detroit je poosmé za sebou v play-off NBA, postup slaví i Chicago

V basketbalové NBA se necelý týden před koncem základní části rozhodlo o posledních dvou účastnících play-off. Poosmé za sebou postoupil do vyřazovacích bojů Detroit, který v pátek porazil New Jersey 100:93. Slavit mohli také hráči Chicaga, i když měli volno, neboť jim jistý postup zajistila porážka Charlotte na palubovce Oklahomy 81:84.

Článek

Velkou zásluhu na důležitém vítězství Detroitu měli náhradníci, kteří zařídili 46 bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl jeden z nich Will Bynum s 20 body. "Zlepšujeme se zápas od zápasu. Říká se, že když tým před vstupem do play-off šlape na maximum, je hodně nebezpečný. Snad to budeme i my," uvedl Bynum.

Zatímco v minulých letech Detroit usiloval o přední příčky ve Východní konferenci, tentokrát musel dlouho bojovat o samotný postup do play-off. Stále má přitom negativní bilanci 39 vítězství a 40 porážek, kterou může zvrátit v posledních dvou zápasech.

S Detroitem a Chicagem bojovalo o postup Charlotte, které po loňském angažování legendárního kouče Larryho Browna dosáhlo nejlepší zápasové bilance v klubové historii, ale ani to nestačilo. K udržení naděje potřebovali hráči Bobcats zvítězit v závěrečných čtyřech utkáních venku, ale klopýtli hned v tom prvním.

Podle Browna se jeho svěřenci nedokázali vyrovnat s důležitostí situace. "Je to pro nás nové. Neměli to v hlavách, že hrají o všechno. Šli to zkusit, ale v takovéhle chvíli je potřeba hrát od první minuty s neuvěřitelným nasazením," řekl člen Síně slávy, který jako jediný trenér dovedl do play-off sedm různých týmů.

Cleveland si zajistil první místo ve Východní konferenci díky vítězství 102:92 nad Philadelphií a bude mít v play-off výhodu domácího prostředí. "Je to hodně důležité. Stanovili jsme si cíl a splnili ho. Můžeme být pyšní," uvedl LeBron James, jenž přispěl k výhře Cavaliers 27 body.

Neuspěl naopak lídr Západní konference Los Angeles Lakers, který poosmé za sebou prohrál na palubovce Portlandu a v boji o post nejlepšího týmu dlouhodobé soutěže za Clevelandem zaostává. "I když jsme byli šampióny, tady jsme většinou dostali nakopáno. Tvrdě po nás jdou," řekl Kobe Bryant, jehož 32 bodů nezabránilo porážce hostů 98:106. Lakers chyběl trenér Phil Jackson kvůli problémům s nohou.

Skvělý individuální výkon předvedl Chris Paul, ani jeho 42 bodů ale neodvrátilo prohru New Orleans v Dallasu 92:100. Domácí se díky úspěchu dotáhli na svého soupeře na šestém místě v Západní konferenci. Pokud Dallas vyhraje zbylé tři zápasy, skončí v tabulce před New Orleans. "Jako by nám už začalo play-off," řekl Dirk Nowitzki, jenž k výhře přispěl 25 body stejně jako Josh Howard.

NBA:
Atlanta - Indiana 122:118, Boston - Miami 105:98, Dallas - New Orleans 100:92, Detroit - New Jersey 100:93, Golden State - Houston 109:113, LA Clippers - Sacramento 109:78, Memphis - Phoenix 106:89, Oklahoma City - Charlotte 84:81, Orlando - New York 95:105, Philadelphia - Cleveland 92:102, Portland - LA Lakers 106:98, San Antonio - Utah 105:99, Toronto - Washington 98:100.

Reklama

Související témata: