Hlavní obsah

Sluková, Hermannová - Van Ierselová, Ypmaová 2:0Český pár deklasoval Nizozemky a na ME je ve čtvrtfinále

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na mistrovství Evropy v Lotyšsku do čtvrtfinále po výhře 21:13, 21:10 nad nizozemským duem Marleen Van Ierselová, Pleun Ypmaová. Další dva české páry vypadly.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Sluková a Barbora Hermannová jsou na ME v plážovém volejbalu ve čtvrtfinále (archivní foto)

Článek

Šesté nasazené Hermannová se Slukovou, které už mají z kontinentálního šampionátu stříbro a bronz, zvládly dnešní osmifinále za 29 minut. O postup do semifinále se v sobotu střetnou s německou dvojicí Victoria Bienecková, Isabell Schneiderová, jež jsou turnajovými čtrnáctkami.

"Výsledek byl poměrně jednoznačný, ale rozhodně to nebylo nic jednoduchého. Byl to náš první zápas v novém dějišti, jejich už druhý, takže jsme potřebovaly pár bodíků, abychom se rozkoukaly," uvedla v nahrávce pro média Nausch Sluková s narážkou na změnu dějiště v průběhu turnaje kvůli počasí. "Myslím, že se nám podařilo připravit v týmu dobrou taktiku a udržet koncentraci a taktiku po celou dobu. Víceméně jsme diktovaly chod zápasu," dodala.

Michala Kvapilová, jež získala stříbro na ME 2017 s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou, vypadla s Michaelou Kubíčkovou v prvním kole play off a dělí se o 17. místo. Češky měly zápas proti francouzské dvojici Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová dobře rozehraný, ale nezvládly koncovky. V té první od stavu 18:18 nezakončily útok a nezískaly už ani bod, ve druhé promarnily pět setbolů a podlehly 18:21 a 24:26.

Dumek s Berčíkem končí

Pro mužský pár Jan Dumek, Václav Berčík, kteří se do soutěže dostali z pozice náhradníků, byla konečnou základní skupina. Dumek s Berčíkem prohráli ve skupině i podruhé, v boji o play off podlehli belgické dvojici Dries Koekelkoren, Tom van Walle 18:21 a 12:21. Stejně jako při své premiéře na ME před dvěma lety v Haagu se dělí o 25. místo.

Po bouři a zrušení celého čtvrtečního programu byl turnaj z Jurmaly u Baltského moře přesunut do náhradního areálu k Rize. Kurty na Majori Beach v Jurmale jsou zaplavené, proto volejbalisté našli azyl v Rukkii Beach Centru, vzdáleném 20 kilometrů od původního dějiště. Pokračuje se už bez diváků na čtyřech hřištích a ženské finále se uskuteční až v neděli stejně jako mužský zápas o titul.

"To dějiště je úplně jiné. To klasické bylo na pláži, tohle je v industriálním parku, kolem je spousta zeleně. Doufám, že třeba zítra bychom se už mohly vrátit zase na pláž," řekla Nausch Sluková.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):
Muži - skupina D:
Koekelkoren, Van Walle (29-Belg.) - Dumek, Berčík (13-ČR) 2:0 (18, 12).
Ženy - play off:
1. kolo: Jupiterová, Chamereauová (22-Fr.) - Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (18, 24).
2. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Van Ierselová, Ypmaová (20-Niz.) 2:0 (13, 10).

Reklama