Hlavní obsah

Obhájci titulu Lakers nestačili v NBA na Miami, zářil James

NEW YORK

Hvězdný tým Miami Heat nedal v sobotním utkání NBA šanci basketbalistům Los Angeles Lakers a obhájce titulu v jejich domácím prostředí porazil 96:80. LeBron James si v mužstvu hostů připsal triple double za 27 bodů, 11 doskoků a deset asistencí. Po čtrnácti zápasech skončila vítězná série Bostonu, který prohrál 78:86 v Orlandu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Basketbalista Miami LeBron James v utkání proti Los Angeles Lakers.

Článek

Lakers utrpěli druhou vysokou porážku za sebou, v úterý podlehli Milwaukee o 19 bodů. Po utkání tak opouštěli hřiště za hlasitých projevů nevole, které se na ně snášely z hlediště. Vánoční zápas prohráli také loni; i před rokem se v jejich hale radoval James, tehdy ještě v dresu Clevelandu.

"Ono je celkem jedno, jestli prohrajeme o jeden bod nebo o dvacet. Já prostě nesnáším porážky a jsem rozčarovaný z toho, jak jsme hráli. Jako by ty zápasy znamenaly pro naše soupeře něco víc než pro nás," prohlásil domácí Kobe Bryant, jenž neproměnil deset střel a utkání zakončil se 17 body.

Vedle Jamese zářil ve vítězném týmu také Chris Bosh, autor 24 bodů a 13 doskoků, který vyzdvihl hru Miami v defenzivě. "Obrana, to je naše. Neměli to vůbec jednoduché," řekl Bosh. Heat vyhráli čtrnáctý z posledních patnácti zápasů, v prosinci je porazil pouze Dallas.

Boston nestačil na Orlando

Boston po čtrnácti vítězstvích neuspěl v Orlandu. Magic i v předchozím utkání ukončili jinou dlouhou sérii, když po deseti výhrách zastavili nejlepší tým ligy San Antonio.

Celtics přitom měli v poločase desetibodový náskok, pak ale v repríze letošního finále Východní konference nestačili domácímu mužstvu čelit. Nejlepšími střelci vítězů byli Brandon Bass s 21 a Hedo Türkoglu s 16 body.

Vedoucí muž střeleckých statistik Kevin Durant z Oklahomy si vylepšil osobní maximum v této sezoně na 44 bodů, jimiž pomohl k vítězství nad Denverem. Celkově má v ročníku průměr přes 28 bodů na zápas.

Basketbalová NBA:
Golden State - Portland 109:102, LA Lakers - Miami 80:96, New York - Chicago 103:95, Oklahoma City - Denver 114:106, Orlando - Boston 86:78.

Reklama

Související témata: