Hlavní obsah

Házenkářky prohrály v přípravě na Islandu o sedm branek

KEFLAVÍK

České házenkářky prohrály v prvním ze dvou přípravných utkání v Keflavíku s reprezentantkami Islandu 24:31. Odveta se hraje v sobotu od od 15:15 SEČ.

Článek

Úvod zápasu byl vyrovnaný, potom se ale domácí reprezentantky utrhly a po několika rychlých akcích navýšily skóre až na 12:6. Do poločasu však české házenkářky koncentrovaným výkonem dokázaly dotáhnout na 14:15.

"Hráčky předvedly bojovný, snaživý výkon. Únik soupeřek v první půli na 12:6 nás stál hodně sil, ale dokázali jsme ho zkorigovat. Měli jsme však hodně nevynucených chyb a špatně vyhodnocených situací, kdy hráčky místo střelecké příležitosti zbytečně zvolily přihrávku a naopak," řekl trenér Jan Bašný na svazovém webu.

V druhé půli se oba celky přetahovaly o vedení až do 45. minuty. V poslední desetiminutovce Islanďanky střelecky odskočily nejprve na rozdíl čtyř branek, pak český tým inkasoval ještě třikrát.

I přes nepříznivý výsledek hodnotil Bašný výkon svého družstva pozitivně. "Přece jen soupeř je v poslední fázi přípravy na mistrovství světa v Brazílii a nutno říct, že konečný výsledek úplně neodpovídá průběhu zápasu. Myslím si, že zítra to dopadne lépe. Minimálně herně to může být ještě lepší," doplnil český kouč.

Zápasy na Islandu jsou pro výběr trenéra Bašného součástí přípravy na pokračování kvalifikace mistrovství Evropy. Nejbližší kvalifikační utkání proti Slovinsku odehrají házenkářky v březnu.

Reklama