Hlavní obsah

Nymburk ve VTB lize porazil euroligovou Gdyni

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka se ve VTB lize dočkali po pěti úvodních prohrách druhého vítězství za sebou. Na své palubovce přehráli euroligový celek Prokom Gdyně 75:68 a v součtu s českou ligou a Evropským pohárem se připsali desáté vítězství v řadě.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Lamayn Wilson (vlevo) a Eugene Lawrence z Nymburka

Článek

Tradiční euroligový účastník z Polska poprvé a naposledy vedl v 8. minutě 13:12, pak Nymburk předvedl desetibodovou šňůru a získal potřebný klid. Ve druhé čtvrtině ještě Gdyně zahrozila snížením na rozdíl jediného bodu, ale Nymburk nápor odrazil a o poločase vedl o devět.

Ve druhé půli držel dokonce dvanáctibodový náskok, ale v koncovce začal polský celek zlobit a dostal se na dostřel. V kritické chvíli ale trefil svou čtvrtou trojku ze čtyř pokusů rozehrávač Abrams, který byl s 16 body druhým nejlepším střelcem Nymburka po Simmonsovi (19).

Další klíčový koš dal smečí po rozehrávce z autu pivot Benda. Gdyně sice trojkami stále držela naději, ale Nymburk udržel chladnou hlavu a šestkami výhru uhájil.

"Počítali jsme s tím, že soupeř takového jména se dokáže do zápasu vrátit. My jsme se ale pokaždé vzchopili a udrželi výhru. Je to pro nás důležité vítězství, protože po sérii venkovních poher teď potřebujeme ve VTB lize vyhrávat. A hlavně doma," řekl České televizi autor 11 bodů Pavel Pumprla.

Důležité podle něj bylo, že se Nymburku dařila střelba z dálky a trefil devět z 21 trojkových pokusů. "Soupeř nám nechával volné pozice na střelbu a naštěstí jsme to trefovali. I já dal jednu trojku, což u mě nebývá zvykem," dodal český reprezentant.

Utkání VTB ligy basketbalistů - skupina B:
ČEZ Basketball Nymburk - Prokom Gdyně 75:68 (19:13, 39:30, 54:42)
Nejvíce bodů: Simmons 19, Abrams 16, Pumprla 11, Křemen 8 - Motiejunas 19, Seweryn, Blassingame a Hrycaniuk po 14. Rozhodčí: Šulga (Ukr.), Lucius, Ozols (oba Lot.). Trestné hody: 19/14 - 17/11. Fauly: 20:23. Trojky: 9:7.

Reklama

Související témata: