Hlavní obsah

V nominaci na basketbalové Utkání hvězd jsou zástupci čtyř klubů

PRAHA

Lednové Utkání hvězd basketbalové ligy NBL se alespoň podle složení základních pětek změní na souboj Pardubic a Levic proti Nymburku a Děčínu. Dnes skončilo hlasování fanoušků, kteří do první pětky Východu vybrali pouze zahraniční hráče. Naopak Západ budou reprezentovat čtyři Češi a jediný Američan Eugene Lawrence z Nymburku, který byl při minulém All Stars vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Basketbalista Nymburka Pavel Pumprla smečuje

Článek

Český mistr má v základní sestavě další dva zástupce v Pavlu Pumprlovi a Petru Bendovi. První pětku Západu doplňují děčínští Pavel Houška a Tomáš Pomikálek a trenér Pavel Budínský.

Koučem Východu bude Jan Slowiak z Pardubic, který bude mít k dispozici své svěřence Coreyho Muirheada, Marcuse Arnolda a Maurice Hamptona a duo ze slovenských Levic Michaela Bernarda a Keatona Granta.

Nejvíce z 3348 hlasů dostal Pumprla, kterého v All Stars chtělo 828 fandů. Druhý byl se 792 hlasy Muirhead. Oba jsou také nominováni do soutěže ve smečování. Do té se zapojí také Ladislav Horák ze Svitav, Lamayn Wilson z Nymburka a Pomikálek, který obhajuje loňský triumf.

Ve střelbě trojek budou soupeřit obhájce Tomáš Teplý, Pavel Miloš (oba Svitavy), Stanislav Votroubek (USK Praha), Lukáš Palyza (Nymburk) a Luděk Jurečka (Ostrava). Dovednostní soutěže se zúčastní obhájce Derek Wright (Ostrava), Tomáš Vyoral (Nymburk), Grant (Levice), John Boyer (Děčín) a Tomáš Macela (Svitavy).

Zbytek nominace na utkání zveřejní trenéři v pátek. Rovněž bude oznámena nominace na exhibiční souboj hráčů do 23 let. Samotné Utkání hvězd se uskuteční 8. ledna v pardubické ČEZ Areně.

Reklama