Hlavní obsah

Dánsko - Egypt 35:35 po prodl., 4:3 rozstřelObhájci Dánové zvládli na MS dramatické čtvrtfinále s Egyptem

Alexandrie/Káhira
Aktualizováno

Obhájci titulu Dánové na mistrovství světa házenkářů zvládli dramatické čtvrtfinále s domácím Egyptem a po výhře 4:3 na sedmimetrové hody postoupili do semifinále. V normální hrací době skončil zápas v Káhiře 28:28 a po prodloužení 35:35. O finále si Dánové zahrají s evropskými šampiony Španěly, druhou semifinálovou dvojici tvoří Švédsko - Francie.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Házenkáři Dánska po postupu do semifinále MS.

Článek

Dánové nastoupili s uzdravenou hvězdou Mikkelem Hansenem, který předchozí dva zápasy vynechal kvůli zažívacím potížím. Trojnásobný nejlepší hráč světa byl s deseti góly nejlepším střelcem utkání, ale v závěrečných sekundách první části prodloužení byl vyloučen a domácí z následné sedmičky srovnali.

Ve druhé části však stejný osud potkal egyptský výběr, když po vyloučení jednoho z domácích hráčů v poslední sekundě ze sedmimetrového hodu srovnal Magnus Landin. Na řadu přišel rozstřel, ve kterém Dánové uspěli 4:3 a v semifinále narazí na Španělsko.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Švéd Max Darj se raduje z gólu ve čtvrtfinále házenkářského MS.

Evropští šampioni si poradili 31:26 s úřadujícími vicemistry světa Nory. Seveřané i kvůli zranění nejlepšího střelce Sandera Sagosena skončili už ve čtvrtfinále a přišli o šanci zahrát si finále na třetím mistrovství světa za sebou.

Švédsko zvítězilo nad Katarem jednoznačně 35:23 a v semifinále se utká s Francií. Bronzoví medailisté z mistrovství světa z roku 2019 zdolali Maďarsko až po prodloužení. V normální hrací době skončil zápas 30:30.

Mistrovství světa házenkářů v Egyptě - čtvrtfinále:
Dánsko - Egypt 35:35 po prodl. (16:13, 28:28), sedmimetrové hody 4:3
Švédsko - Katar 35:23 (14:10)
Španělsko - Norsko 31:26 (21:15)
Francie - Maďarsko 35:32 po prodl. (12:14, 30:30).
Semifinálové dvojice: Dánsko - Španělsko, Švédsko - Francie.

Reklama

Související témata: