Hlavní obsah

Musíme přelstít turecké blokařky, hecuje Mlejnková před osmifinále mistrovství Evropy

Praha

České volejbalistky mají před sebou náročnou misi. Na evropském šampionátu postoupily do osmifinále, v něm v bulharském Plovdivu vyzvou v neděli Turecko. „Těšíme se moc. Bude to určitě hodně vypjaté utkání, ve kterém se může stát cokoli. Všichni asi tuší, že Turecko bude favoritem, což může být pro nás výhoda," prohlásila Michaela Mlejnková. Český tým už na turnaji porazil Španělsko a Řecko a na turecké volejbalistky si věří.

Foto: Český volejbal

Volejbalistka Michaela Mlejnková je oporou národního celku.

Článek

Šampionát si česká opora velmi užívá. Mlejnková patří k nejvíce bodujícím hráčkám, v této statistice je na sedmém místě mezi všemi hráčkami evropského šampionátu. Táhne tým a zatápí soupeřkám. „Mám radost, jak nám to s holkami šlape. To, že jsem sedmá mezi nejvíce bodujícími hráčkami, není zásluha jen moje, ale celého týmu. Bez nich bych tolik bodů nedala," konstatovala Mlejnková, která na turnaji vybojovala 73 bodů a předvedla 2 esa. Další elitní smečařka Andrea Kossányiová zaznamenala 33 bodů.

Zkušené duo společně s dalšími spoluhráčkami vyhlíží souboj s Tureckem, které zatím na turnaji neprohrálo a ztratilo pouze jeden set. Stejně je na tom pouze Itálie. „Turkyně mají velmi typické účko, které se budeme snažit ubránit. Jejich silnou zbraní jsou také blokařky. Ty musíme přelstít," popsala Mlejnková přednosti soupeřek. „Klíčový bude náš servis, od něj se to bude pak vyvíjet. Když se nám je podaří odtáhnout trochu od sítě, tak to bude o trochu snadnější a bude záležet na naší obraně."

Mlejnkovou potěšil dosavadní průběh šampionátu a hlavně to, že náročné duely české volejbalistky v hlavě zvládly. „Dokázaly jsme si v každém zápase, že jsme mentálně silné v těžkých chvílích. Když se nedaří, dokážeme držet spolu. Ať už to bylo proti Španělsku a Řecku, kde jsme musely vyhrát, tak i proti těžším soupeřům, kde se nám s nimi podařilo držet krok a hodně je potrápit," prohlásila Mlejnková. „Cítím, že máme super partu, a to se pak projevuje i na hřišti, kde hrajeme týmově a pomáháme jedna druhé."

Turnaj v Bulharsku je podle smečařky, která letos hrála v německém Stuttgartu, dobře organizovaný, i když pochopitelně situaci komplikuji povinnosti ohledně covidových opatření. „Musíme se testovat každý druhý den a nošení roušek je povinnost. Abychom nebyly zavřené jen na hotelu nebo v hale, tak se chodíme projít kolem hotelu na čerstvý vzduch. Během volného dne jsme se jely s týmem podívat do centra Plovdivu," popisovala Mlejnková, podle které tráví volný čas každá hráčka jinak. „Nejčastěji odpočíváme nebo spíme. Někdo si třeba čte nebo hraje hry na mobilu."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články