Hlavní obsah

Porter podepsal v NBA lukrativní smlouvu s Denverem, očkování odmítá

Denver/Praha

Basketbalista Michael Porter prodloužil o pět let nováčkovskou smlouvu s Denverem, díky které si může vydělat až 200 milionů dolarů. Vedle lukrativního kontraktu na sebe upozornil tím, že se odmítá nechat očkovat proti koronaviru, protože už nemoc dvakrát prodělal.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Basketbalista Michael Porter prodloužil o pět let nováčkovskou smlouvu s Denverem.

Článek

"Měl jsem covid dvakrát, viděl jsem, jak moje tělo reagovalo. Na očkování můžete mít špatnou reakci, což nechci," řekl třiadvacetiletý Porter v rozhovoru pro deník Denver Post. "Rozhodně by nemělo být povinné, každý by se měl rozhodnout sám," dodal.

Porter, který během dvou sezon odehrál v základní části NBA za Nuggets 116 zápasů s průměrem 14,4, bodu, je čtvrtým hráčem, který před začátkem sezony prodloužil nováčkovskou smlouvu o nejvyšší možnou dobu. Před ním podepsali pětileté kontrakty Luka Dončič z Dallasu, Trae Young z Atlanty a Shai Gilgeous-Alexander z Oklahomy.

Neočkované basketbalisty čeká v nadcházející sezoně NBA řada omezení. Budou se muset každý den testovat na koronavirus, v případě kontaktu s nakaženým půjdou na sedm dní do karantény, nebudou smět jíst společně s dalšími členy týmu a budou se muset zdržovat doma či v týmovém hotelu při zápasech venku. Výjimkou bude nákup potravin nebo doprava dětí do školy.

Neočkovaní hráči mají rovněž během soutěže zapovězeny návštěvy restaurací, barů ani nesmějí za zábavou do větších uzavřených prostor. Stýkat se mohou jen s omezeným počtem svých blízkých, kteří navíc předtím musejí podstoupit test na covid-19. Při zápasech nebudou sedět společně s týmem a za každé utkání, které kvůli místním regulím vynechají, přijdou o plat.

Vakcínu proti covidu-19 dostalo podle ESPN zhruba 90 procent hráčů. Bez očkování jsou například Bradley Beal z Washingtonu, Kyrie Irving z Brooklynu a Andrew Wiggins z Golden State. Přitom v New Yorku a San Franciscu je vyžadováno očkování pro vstup do hal, takže Irving a Wiggins nemohou hrát domácí zápasy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články