Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté porazili mistry z Ostravy

První reprízu finále minulého ročníku extraligy zvládli lépe volejbalisté Českých Budějovic. V domácí hale porazili mistrovskou Ostravu 3:0 a po dohrávce 6. kola se k soupeři dotáhli na jeden bod. Navíc má Jihostroj odehráno o zápas méně.

Článek

Ostravě stále chybí zraněný švédský smečař Erik Sundberg, ale nejen v útoku, hlavně v obraně dnes svěřenci Zdeňka Šmejkala zaostali za svým tradičním výkonem. "Za celý zápas jsme neukázali naši devízu a tou je bojovnost," litoval trenér Šmejkal.

První set skončil po vyrovnané koncovce výsledkem 30:28 pro Jihočechy, kterým se pak hosté vyrovnali až v závěru třetí sady. Ze souboje dvou účastníků Ligy mistrů i souboje bývalého a současného reprezentačního kouče vyšel vítězně českobudějovický Jan Svoboda.

"Hlavně jsme chtěli odčinit porážku ve Zlíně (0:3) a chtěli bodovat. Musím kluky pochválit, rozhodla dravost a počet nevynucených chyb," řekl Svoboda České televizi. Šmejkal přidal, že počet nevynucených chyb ve třetí sadě byl 1:8 pro Jihostroj. "A s tím se vyhrát nedá," dodal ostravský trenér.

Uniqa extraliga volejbalistů - 6. kolo:
České Budějovice - Ostrava 3:0 (28, 20, 22)
Nejvíce bodů: Kriško 16, Michálek 13, Habr 10 - Mauler 14, Rehák a Čechmánek po 12.

Reklama

Související témata: