Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova porazily v Lize mistryň podruhé Schwerin

Volejbalistky Agelu Prostějov porazily ve 4. kole Ligy mistryň v Německu SC Schwerin 3:1 po setech 20:25, 25:9, 25:16 a 25:18. Utkání trvalo 95 minut. České mistryně získaly druhé vítězství v soutěži a v silné skupině výrazně posílily svoje naděje na postup ze třetího místa do Poháru CEV.

Článek

Hanačky měly problémy pouze v úvodním setu, v dalším průběhu své soupeřky zcela jednoznačně přehrály. Schwerin zůstal ve skupině D bez vítězství na posledním čtvrtém místě.

Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady porazily stejným poměrem Schwerin před osmi dny v Prostějově. Také do odvety vstoupily volejbalistky Prostějova sebevědomě. V úvodu zápasu své soupeřky bez jejich opory Hippeové přehrávaly útočným důrazem i větší přesností. Získaly náskok 9:5, ovšem Schwerinu se při podání bývalé hráčky Prostějova Hrončekové podařilo výsledek otočit.

Na hře Agelu se začala po zvratu projevovat nervozita, útoky končily většinou na blocích soupeřek a také jistota v ofenzivě se vytrácela. Kouč Čada se sice snažil zastavit herní propad oddechovými časy, ovšem jeho svěřenkyně se v koncovce prvního setu nezmohly na odpor.

Karta ve vývoji utkání se obrátila hned v úvodu druhé sady. Prostějov získal rychle náskok 9:1, Schwerin zcela odpadl. Přestala se mu dařit kombinační souhra a zápas již měly Hanačky zcela pod kontrolou. Ve druhém setu povolily soupeřkám uhrát pouze devět míčů. A vítězství si už nenechaly vzít koncentrovanou hrou ani v dalších dvou sadách.

Volejbalová Liga mistryň, 4. kolo skupiny D:
Schweriner SC - Agel Prostějov 1:3 (20, -9, -16, -18)
Rozhodčí: Santi (It.), Szabo-Alexi (Rum.). Čas: 95 minut.

Reklama