Hlavní obsah

Veselý je týmový hráč a bojovník, chválí posilu manažer Denveru

Denver

Generální manažer basketbalistů Denveru Tom Connelly si pochvaluje příchod českého reprezentanta Jana Veselého z Washingtonu. Vedení Nuggets se pro něj prý rozhodlo kvůli jeho univerzálnosti, herní inteligenci a především týmovému duchu.

Foto: Lance Murphey, ČTK/AP

Jan Veselý ještě v dresu Washingtonu (vpravo) brání Jamese Johnsona z Memphisu.

Článek

"Veselý k nám přináší výšku, atletičnost, univerzálnost a dobrou obranu. Je to hráč s vysokou herní inteligencí a přístupem fotbalisty. Na prvním místě je pro něj tým a je to bojovník," uvedl Connelly pro klubový web.

Denver se rozhodl angažovat jediného Čecha v NBA výměnou za rozehrávače Andreho Millera. Kromě něj vyměnil také Jordana Hamiltona do Houstonu za Aarona Brookse. "Jsem velmi spokojený s trejdy, které jsme udělali. Přišli k nám hráči, kteří za nás opravdu chtějí hrát," připomněl Connelly, že Brooks si dokonce kvůli výměně do Denveru nechal zrušit klauzuli ve smlouvě, která výměnu zakazovala.

Veselý a Brooks zůstanou v Denveru minimálně do léta, kdy jim končí smlouva. Nyní mají 29 zápasů základní části na to, aby si řekli o nový kontrakt, případně si budou v létě hledat nové angažmá.

"Oba hráči se nám líbí, uvidíme, jak nám můžou pomoci. Pro nás je také důležité, že jsme se trejdy zbavili velkých finančních závazků, uvolnili jsme si prostor v platovém stropu pro sestavování kádru na příští sezónu," uvedl Connelly.

Veselý se pokusí v Denveru potvrdit pozici šestky draftu z roku 2011. Ve Washingtonu se během více než tří sezon nesetkal s větší důvěrou. V tomto ročníku často ani nezasáhl do zápasů a v listopadu vedení Washingtonu oznámilo, že nevyužije opci na prodloužení smlouvy.

"Od hráče tak vysoko postaveného na draftu jsme čekali větší vyváženost výkonů a lepší vývoj. Nezlepšoval se tak, jak jsme očekávali a chtěli. Má hodně schopností, jako atletičnost, sílu, rychlost a obranu, ale v útoku je hodně nevyrovnaný. Každopádně měl i hodně dobrých momentů a nevylučuji, že před sebou může mít dobrou budoucnost," prohlásil prezident Wizards Ernie Grunfeld.

Třiadvacetiletý rodák z Ostravy by měl v Denveru dostat větší prostor i vzhledem k tomu, že jeho bývalý spoluhráč z Washingtonu JaVale McGee přijde o zbytek sezony. Tento týden se musel podrobit operaci únavové zlomeniny holenní kosti, kvůli které stihl odehrát jen pět zápasů. Výhodou Veselého je také skutečnost, že herním stylem se podobá největší hvězdě týmu Kennethu Fariedovi, za kterého může zaskakovat.

Reklama

Související témata: