Hlavní obsah

Basketbalista James bude od července volným hráčem

Miami

Basketbalová hvězda LeBron James bude od 1. července volným hráčem. Čtyřnásobný nejužitečnější basketbalista NBA se rozhodl dva roky před vypršením smlouvy s Miami využít výstupní klauzuli. Vedení floridského klubu ústy svého prezidenta Pata Rileyho oznámilo, že pro něj hráčův krok nebyl ničím překvapivým.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Hvězdný LeBron James na tiskové konferenci v Miami.

Článek

James si měl v příští sezóně vydělat 20 miliónů dolarů, celkem mu zbytek smlouvy zajišťoval ještě příjem ve výši 42,7 miliónu. V prvních čtyřech sezónách v Miami dovedl klub pokaždé do finále a ke dvěma titulům. Letos ale James a spol. prohráli rozhodující sérii se San Antoniem 1:4.

Jamesovo rozhodnutí neznamená nutně odchod z Miami. James se nyní ocitne na trhu s volnými hráči, bude k dispozici všem zájemcům a bude mít tudíž možnost podepsat i s vedením Heat novou smlouvu. Riley potvrdil, že s jednáním o pokračování spolupráce počítá.

"Sedneme si s LeBronem a jeho zástupci a popovídáme si společně o budoucnosti," uvedl Riley v prohlášení. "Každopádně jsme očekávali, že LeBron využije klauzuli a bude uplatňovat svá práva jako volný hráč, není to pro nás překvapení," dodal klubový prezident.

Novinku média spojují také s pondělním obdobným rozhodnutím hvězdy New Yorku Knicks Carmela Anthonyho, který měl v bohatém klubu ještě rok smlouvu na 23,5 miliónu dolarů. Knicks velmi stáli o Jamese v době, kdy se stal volným agentem po sedmi letech v Clevelandu. James se tehdy rozhodl pro Miami, kde vytvořil úderné trio s dalšími dvěma hvězdami Dwyanem Wadem a Chrisem Boshem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články