Hlavní obsah

Trenér Kidd zřejmě v NBA vymění Brooklyn za slabé Milwaukee

New York

Po premiérové sezóně v roli hlavního kouče zřejmě bývalý úspěšný basketbalista Jason Kidd hned změní působiště. Z Brooklynu Nets má namířeno do Milwaukee, nejhoršího celku poslední sezóny NBA. V Brooklynu, který dovedl do 2. kola play off, totiž chtěl údajně větší pravomoci, což mu klub kvůli nedostatku zkušeností nepovolil.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Milwaukee si tento týden vybralo v draftu NHL jako celkově druhého Jabariho Parkera (vpravo). Bucks by mohli získat posilu i do relizačního týmu v podobě slavného Jasona Kidda.

Článek

Jednačtyřicetiletý Kidd před rokem ukončil hráčskou kariéru. V roce 2011 s Dallasem ligu vyhrál a loni se loučil jako druhý nejlepší hráč soutěže v počtu asistencí a získaných míčů. Po 19 sezónách a se dvěma olympijskými triumfy s týmem USA se hned vrhl na trénování. Smlouvu dostal na čtyři roky s platem 10,5 miliónu dolarů.

S Brooklynem mu úvod sezóny vůbec nevyšel, ale pak výsledky přišly a z play off Nets vyřadili tehdy úřadující šampióni z Miami. Podle amerických médií chtěl Kidd v klubu dál nejen koučovat, ale i být šéfem hráčských záležitostí. Obě tyto dvě funkce vykonávají nyní v celé NBA pouze čtyři trenéři.

Začal proto se svolením Brooklynu vyjednávat s Milwaukee. Jaká by tam měla být jeho role, není však zatím jasné, protože Bucks mají pod smlouvou jak kouče Larryho Drewa, tak i generálního manažera Johna Hammonda.

Reklama