Hlavní obsah

Golden State - Phoenix 107:106Golden State v poslední sekundě vybojovalo jedenáctou výhru za sebou

New York

Basketbalisté Golden State zvítězili v NBA pojedenácté za sebou, když porazili Phoenix 107:106. O výhře nejlepšího týmu soutěže rozhodl Harrison Barnes košem 0,4 sekundy před koncem. Pro hrdinu zápasu to byl teprve druhý úspěšný pokus v utkání.

Článek

Duel rozjetých Warriors s trápícím se Phoenixem měl dramatickou koncovku, v níž se za posledních sedm sekund třikrát měnilo vedení. Nejdříve otočili domácí trojkou Stephena Curryho. Suns ale čtyři sekundy před koncem strhli vedení na svoji stranu zásluhou nájezdu Erica Bledsoea. Warriors po oddechovém čase vyhodili na Barnese, který po těžkopádném nájezdu dokázal úspěšně zakončit. Barnes si v utkání připsal pouze čtyři body. Nejlepším střelcem byl Curry s 28 body.

LeBron James se dočkal druhé výhry nad svým bývalým zaměstnavatelem Miami, které Cleveland zdolal jasně 114:88. James k vítězství přispěl 23 body a v historickém pořadí střelců se s bilancí 24.837 bodů posunul na 20. místo před Patricka Ewinga (24.815). Basketbalisté Heat dohrávali zápas bez Dwyanea Wadea, jenž odstoupil kvůli problémům s kolenem.

V texaském derby Houston dobyl palubovku Dallasu, kde zvítězil 108:101. Rockets po třech čtvrtinách prohrávali, ale poslední část ovládli rozdílem 13 bodů. Kanonýr James Harden se na výhře podílel 24 body. Domácím nestačilo 21 bodů Dirka Nowitzkého. Podle aktuálního postavení v tabulce Západní konference by na sebe druhý Houston a sedmý Dallas mohly narazit v prvním kole play off.

NBA:
Cleveland - Miami 114:88
Dallas - Houston 101:108
Golden State - Phoenix 107:106

Reklama