Hlavní obsah

New Orleans - Golden State 98:109Válečníci jsou v NBA prvními postupujícími

Basketbalisté Golden State postoupili jako první tým do druhého kola play off NBA. Warriors porazili ve čtvrtém duelu úvodního kola 109:98 New Orleans a soupeře vyřadili po výsledku 4:0 na zápasy. Hvězdný Stephen Curry si v utkání připsal 39 bodů, jeho spoluhráč Klay Thompson přidal dalších 25 bodů.

Foto: Derick E. Hingle, Reuters

Basketbalisté Golden State oslavují postup do dalšího kola play off.

Článek

Pelicans chtěli před domácím publikem za každou cenu prodloužit sérii, ale nenašli recept na skvěle hrající Warriors. Ti zvládli koncovku prvního poločasu a získali dvouciferný náskok, který poté navýšili až na rozdíl 24 bodů, než Pelicans v závěru snížili.

Skvělou individuální sérii prožil Anthony Davis, jenž ve svém čtvrtém zápase přidal další double double za 36 bodů a 11 doskoků, ale neměl dostatek pomoci proti skvěle střílejícím hostům.

„Steph (Curry) je prostě nezastavitelný a v téhle sérii nás úplně zničil. Myslím si, že vyhraje cenu MVP," složil protihráči kompliment Davis.

„Jsem pyšný, že jsme to takhle zvládli a chvíli si odpočineme. Byli velmi silní," ocenil soupeře Curry. „První tři zápasy série byly vyrovnané, dnes to bylo nejjasnější. Hráli jsme velmi dobře, ale nebylo daleko od toho, abychom museli absolvovat ještě pátý nebo i šestý zápas. Jsem upřímně moc rád, že proti nám v další sérii nebude hrát Anthony Davis," řekl trenér Steve Kerr.

Jiskřička naděje pro Milwaukee

Basketbalisté Milwaukee porazili 92:90 Chicago a snížili stav série na 1:3. Zápas rozhodl v závěru Jerryd Bayless, jenž se uvolnil od Derricka Rose a v poslední sekundě zachránil svému týmu výhru.

Chvíli předtím měli šanci na vítězství Bulls, ale Rose ztratil míč, což bylo pro Chicago v celém zápase typické. Hosté zaznamenali 28 ztrát a sám Rose jich měl osm. Bulls nestačilo 33 bodů Jimmyho Butlera, Rose měl 14 bodů a šest asistencí. Bucks táhli hlavně hráči z lavičky, O.J. Mayo byl nejlepší z týmu s 18 body.

„Lidi už nás posílali na dovolenou, ale my jsme zabojovali a ještě v pondělí hrajeme. Uvidíme, co se stane," řekl Jared Dudley. „Je to těžké prohrát košem v poslední sekundě, navíc když je to jasně moje chyba. Máme ale pořád navrch a v pátém zápase to ukončíme," řekl Rose.

Na sedmý pokus to Brooklynu vyšlo

Brook Lopez nastřílel 22 bodů, doskočil 13 míčů, Thaddeus Young přidal 18 bodů a 11 doskoků a Brooklyn po výsledku 91:83 na sedmý pokus poprvé v sezóně porazil Atlantu. Nets už v první čtvrtině vedli dvouciferným rozdílem, a když pak téměř celý náskok ztratili, předvedli na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny šňůru 18:0. Za Atlantu dal DeMarre Carroll 22 bodů.

Trápící se Portland prohrál 109:115 s Memphisem a Grizzlies tak vedou v sérii 3:0 na zápasy. V dresu vítězů dal Marc Gasol 25 bodů, Courtney Lee přidal 20 a Grizzlies měli zápas celou dobu pod kontrolou, než se domácí přiblížili v poslední čtvrtině na osm bodů. Blíže už to ale nešlo a Portland musí v pondělí vyhrát, aby odvrátil konec sezóny. Za Blazers dal Nicolas Batum 27 bodů.

1. kolo play off NBA:
Východní konference:
3. zápas: Brooklyn - Atlanta 91:83, stav série 1:2,
4. zápas: Milwaukee - Chicago 92:90, stav série 1:3.
Západní konference:
3. zápas: Portland - Memphis 109:115, stav série 0:3,
4. zápas: New Orleans - Golden State 98:109, konečný stav série 0:4.

Reklama

Související témata: