Hlavní obsah

Basketbalista Crittenton byl odsouzen za zabití k dlouholetému vězení

Atlanta

Bývalý americký basketbalista Javaris Crittenton byl odsouzen na 23 let do vězení za smrt mladé ženy v roce 2011. Někdejší hráč NBA se u soudu přiznal k úmyslnému zabití zbraní a násilnému přepadení se střelnou zbraní a podle dohody se státním zástupcem se tak vyhnul odsouzení za vraždu, z níž byl obžalován.

Článek

Sedmadvacetiletý Crittenton zastřelil podle obžaloby v srpnu 2011 z auta na ulici v Atlantě dvaadvacetiletou matku čtyř dětí. Někdejší hráč Los Angeles Lakers, Memphisu a Washingtonu mířil údajně na muže, kteří ženu doprovázeli. Podle obžaloby měl tento incident souvislost s gangy a byl odvetou za dřívější Crittentonovo přepadení.

Někdejší rozehrávač, jehož do NBA draftovali v roce 2007 Lakers, odehrál v prestižní soutěži během čtyř sezón 113 zápasů, nejvíc na sebe ale upozornil mimo palubovku. V ročníku 2009/10 se v šatně Washingtonu pohádal s hvězdou Gilbertem Arenasem a vytáhli na sebe zbraně. Oba byli potrestáni zákazem startu do konce sezóny. Crittenton byl navíc odsouzen za nedovolené ozbrojování k roční podmínce.

Pro Crittentona tím působení v NBA skončilo. Washington s ním neprodloužil smlouvu, na zkoušku ho vzal později tým Charlotte, ale do ligy v jeho dresu nezasáhl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články