Hlavní obsah

Mistrovství Evropy basketbalistek v Česku už má logo

Istanbul

Během Final Four Evropské ligy basketbalistek v Istanbulu bylo oficiálně představeno logo pro mistrovství Evropy 2017, které hostí Praha a Hradec Králové. Symbol turnaje v podobě květiny s basketbalovým míčem uprostřed byl promítán na palubovku během poločasu semifinále mezi USK Praha a Jekatěrinburgem přesně 427 dní před startem šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistky USK Praha oslavují vítězství ve finále Final Four nad Jekatěrinburgem.

Článek
Fotogalerie

"Jsme rádi, že je logo již zveřejněno. Jedná se o první konkrétní krok viditelný směrem k veřejnosti v přípravách šampionátu. Máme něco málo přes rok na to, abychom logo dostali co nejvíce do povědomí veřejnosti nejen v České republice, ale napříč basketbalovou Evropou," řekl generální sekretář České basketbalové federace Michal Konečný.

Z více než 20 návrhů od čtyř účastníků výběrového řízení bylo vybráno logo z dílny agentury Concept One, jehož autorem je Jan Vrba. "V logu se odrážejí charakteristické prvky basketbalu a mistrovství. Použili jsme symbol kruhu, čímž jsme vyzdvihli týmovou pospolitost. Květina má připomínat ženskost. Prvky, které symbolizují míč a hřiště, značí dynamiku basketbalu. A samozřejmě nechybí atributy pořadatelské země, tedy trikolora," popsal Vrba. "Logo tvoří jednoduché geometrické linie, které připomínají historické vitráže, tak typické pro známé české památky," dodal.

Nejlepší týmy starého kontinentu se o evropské medaile utkají v Praze a Hradci Králové od 16. do 25. června 2017.

Reklama

Související témata: