Hlavní obsah

Houston - Golden State 85:101Stav série 1:2Houston ve třetím utkání zaskočil favorizované Golden State

Houston

Basketbalisté Houstonu porazili nejlepší tým základní části NBA Golden State, který se musel opět obejít bez zraněného lídra Stephena Curryho, 97:96 a snížili stav série na 1:2. O výhře domácích rozhodl James Harden přesnou střelou 2,7 sekundy před koncem. Druhou výhru v sérii si připsali hráči Oklahoma City a Toronta.

Foto: Troy Taormina, Reuters

Donatas Motiejunas z Houstonu (vlevo) a bránící Andre Iguodala z Golden State.

Článek

Warriors nastoupili bez Curryho, který léčí poraněný kotník, ve druhém zápase za sebou. Na rozdíl od minulého utkání se ale tentokrát s jeho absencí favorit nevyrovnal. Houston doma v první polovině vedl až o 17 bodů, hosté pak ale zabrali a hra se vyrovnala. Po koši Iana Clarka deset sekund před koncem vedli Warriors 96:95. Za domácí ale odpověděl Harden, jenž se prosadil střelou ze čtyř metrů přes Andrého Iguodalu.

Hosté ještě měli šanci odpovědět, ale po oddechovém času vyhodili míč na Draymonda Greena, kterému balon spadl na nohu a odkutálel se do autu. "Musíme hrát lépe jako tým," řekl po utkání trenér Golden State Steve Kerr.

Statistiky Rockets vedl Harden s 35 body, 9 asistencemi a 8 doskoky. Nejlepším střelcem Golden State byl překvapivě náhradník Marreese Speights, jenž za 18 minut na hřišti stihl 22 bodů.

Hráči Oklahoma City Thunder zareagovali na těsnou prohru s Dallasem z druhého utkání jasným vítězstvím ve třetím zápase. Výhru 131:102 řídil Kevin Durant s 34 body. Russell Westbrook přidal 26 bodů a 15 asistencí. Nejlepším střelcem Dallasu byl Wesley Matthews s 22 body. Oklahoma City vede 2:1 na zápasy.

Toronto Raptors zvítězili na hřišti Indiany 101:85 a vedou v sérii také 2:1 na zápasy. Kyle Lowry a DeMar DeRozan nastříleli po 21 bodech. Raptors už v poločase vedli o 17 bodů. Pacers nestačilo 25 bodů Paula George.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Indiana - Toronto 85:101, stav série 1:2
Západní konference - 3. zápasy:
Houston - Golden State 97:96, stav série 1:2
Dallas - Oklahoma City 102:131, stav série 1:2

Reklama