Hlavní obsah

Rozpočet rozhodne o dalším směřování prostějovského volejbalu

Prostějov

Po osmi letech suverénní domácí nadvlády se dostal ženský volejbal v Prostějově na rozcestí. Jednou z možností dalšího směřování je snaha pokračovat v budování silného týmu pro start v Lize mistryň, druhou variantou je start ve slabším Poháru CEV. Tou poslední by bylo zaměření jen na domácí soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráčky Prostějova se radují z vítězství v Olomouci a zisku poháru vítězů extraligy.

Článek

"Všechno bude záležet na výši rozpočtu na příští sezónu. Rozhodující schůzku s vedením máme příští týden," uvedl na klubových stránkách trenér Miroslav Čada, který byl u všech osmi prostějovských extraligových titulů. Variantu s utlumením rozpočtu volejbalistek připustil už v minulém roce předseda správní rady TK Prostějov Miroslav Černošek.

"Snažili jsme se postavit v minulých letech tým, který by dosáhl co nejlepších výsledků. Finanční dostihy s nejlepšími evropskými kluby nás dost vyčerpaly. Movití giganti z Turecka a Ruska jsou nad naše možnosti," přiznal Čada.

Výsledek schůzky v příštím týdnu také napoví, jak bude vypadat kádr v příští sezóně. Konec aktivní činnosti už ohlásila Brazilka Solange Soaresová, která byla, stejně jako kouč Čada, u všech osmi titulů. Ukončit kariéru se chystá také nizozemská blokařka Quinta Steenbergenová, která chce ještě pomoci reprezentaci své země vybojovat postup na olympijské hry. Pokud by se to podařilo, tak skončí s hraním po Riu.

Čada se chystá v květnu na cestu do Havany, kde má v plánu jednat o prodloužení smlouvy s Melissou Vargasovou a Sulian Matienzovou. Ani Čada navíc zatím nemá jasno, zda bude ve funkci pokračovat. "Nepodmiňuji svoje pokračování nutností hrát Ligu mistryň. Spíše zvažuji, jestli ještě budu mít dost energie a síly. Zda tým nepotřebuje jinou myšlenku i nového trenéra," poznamenal Čada.

Reklama

Související témata: