Hlavní obsah

Mostecké házenkářky se chystají na obhajobu titulu. Slavii máme co vracet, říká trenér Peter Dávid

Most

Očekávané obsazení bude mít finálová série českého play off interligy házenkářek. Obhájkyně titulu z předešlých let, hráčky Baníku Most se pokusí prodloužit svoji hegemonii v rámci české klubové scény. Narazí však na Slavii Praha, která byla v interlize druhá (Most třetí), takže severočeské družstvo čeká těžký úkol i z toho pohledu, že jejich soupeřky by při případném třetím a rozhodujícím zápase měly výhodu domácího prostředí.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér házenkářek Mostu Peter Dávid.

Článek

Baník Most sice zdolal v semifinálové sérii Porubu 2:0 na zápasy, ale nebyla to snadná záležitost. O výhře v domácí odvetě tým rozhodl až v průběhu druhé půle. „Nechápal jsem nervozitu hráček v prvním poločase. Byl jsem tím trošku zklamaný, protože jsme si nevypracovali ani moc šancí. A to mě zaskočilo," líčil mostecký trenér Peter Dávid.

„Naštěstí družstvo podržela brankářka Dominika Müllnerová. Musím jí vyslovit kompliment. Bez jejího výkonu bychom to měli těžké. A jsem rád, že se rozstřílela Markéta Jeřábková, která dala sedm gólů," zmínil kouč i ofenzivní oporu Mostu a sestru hokejového reprezentanta Jakuba Jeřábka.

Začátek doma je výhodou

Dávidovi zatrnulo, když musela odstoupit klíčová hráčka Lucia Súkenníková. „Dostala ránu do hlavy, zápas nedohrála, ale celkově se v semifinále nikdo vážně nezranil," oddechl si trenér.

Finále začíná v neděli 15. května v Mostě. „Slavii máme co vracet z interligy. Startujeme finále v domácí hale a myslím si, že v play off je to výhoda. Možná je to odvážné, ale doma si věříme. Do Prahy to pak není daleko a doufám, že za námi přijedou mostečtí fanoušci a vytvoří nám i v Praze takové prostředí, že se budeme cítit jako doma," vyhlásil Dávid.

Z faktu, že Slavia vyhrála druhé semifinále nad Zlínem jen o dva góly, nedělá žádné úsudky. „Nic to neznamená. Slavia hraje to, co potřebuje," tvrdil mostecký kouč.

Dávid naznačil, že v Mostu setrvá i pro příští sezónu. „Vypadá to slibně. Ale definitivní rozhodnutí ještě nepadlo. Láká mě práce s týmem, se kterým bych se chtěl popasovat se slovenskými Michalovcemi i o případný titul v interlize," uvedl trenér. Generální manažer klubu Rudolf Jung přitakal: „Jsme s trenérem domluvení. Nemáme to podepsané, ale dohoda existuje."

Reklama

Související témata: