Hlavní obsah

V nominaci házenkářů na Makedonii zatím chybějí Jícha i Horák

Trenéři českých házenkářů Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali zatím čtrnáct hráčů pro červnové play off o postup na světový šampionát proti Makedonii. Další čtyři jména oznámí později z náhradníků, mezi nimiž jsou i kapitán Filip Jícha či další opory Pavel Horák, brankář Martin Galia a Jan Sobol.

Foto: Sport.cz

Český házenkář Filip Jícha (vlevo) v kvalifikačním duelu proti Belgii.

Článek

Jícha po prosincové operaci stydké kosti už za Barcelonu delší dobu hraje, ale stále se ještě necítí v ideální formě. "Filip hraje, jeho zdravotní stav se trochu zlepšil, ale zatím to není stoprocentní. Mluvili jsme s ním a sám to tak cítí, to je pro nás klíčové. U něj se rozhodneme přibližně týden před akcí s ohledem na to, v jakém momentálním stavu bude," uvedl Filip na svazovém webu.

Také defenzivní opora Horák ještě není zcela fit. "Pavel zatím do zápasů nenastoupil, minulý týden začal trénovat. Pokud nenastoupí v soutěži, je jeho účast v kvalifikaci nereálná," uvedl Filip.

"Pořád doufáme, že se to vše zlepší a že bude schopný nastoupit a pomoci nám. Ale upřímně, pravděpodobnost, že tito dva hráči do kvalifikace nastoupí, je spíše menší," připustil Filip.

Zdravotní potíže měli i brankář Galia a Sobol. "Martin Galia teď nehrál, absolvoval menší operaci ruky, měl by ale být v nejbližších dnech v pořádku. Kvůli této jeho krátké herní absenci vyžádané tím zdravotním zákrokem jsme ho zařadili sice mezi náhradníky, ale s největší pravděpodobností půjdeme do kvalifikace se třemi brankáři," podotkl Filip.

"Svalové zranění měl Honza Sobol, proto je rovněž mezi náhradníky. O víkendu už ale hrál, a pokud bude fit, bude taky do nominace zařazen. Na operaci byl i Tomáš Říha, to je další z náhradníků, který je ve hře. U něj jsou snad prognózy lepší než u Filipa nebo Pavla," doplnil kouč.

Český celek nejprve od 1. do 3. června absolvuje s deseti hráči rekondiční soustředění v Plzni, protože většina nominovaných už v té době nebude hrát v klubových soutěžích. Už v kompletní sestavě se tým sejde 6. června ve Zlíně, kde 11. června odehraje úvodní utkání play off s Makedonií. Odveta je na programu 15. června.

Nominace na utkání s Makedonií:
Brankáři:
Tomáš Mrkva
Petr Štochl.
Pravé spojky:
Petr Linhart
Jan Stehlík.
Střední spojky:
Tomáš Babák
Roman Bečvář
Ondřej Zdráhala.
Levé spojky:
Jan Landa
Milan Škvařil.
Pravé křídlo:
Miroslav Jurka.
Levá křídla:
Jakub Hrstka
Milan Kotrč.
Pivoti:
Leoš Petrovský
Jan Užek.

Reklama

Související témata: