Hlavní obsah

Trenér Brom povede volejbalisty Ústí nad Labem

Hovořilo se o tom již po skončení sezóny, ale nyní se tato informace stává skutečností. Extraligový volejbalový klub SKV Ústí nad Labem mění trenéra. Dosavadní kouč Jan Malina skončil a k týmu přichází 55letý Petr Brom. Znamená to, že se vrací do pro něj známého prostředí, protože v minulosti za ústecký celek hrál a začínal i trenérskou dráhu v roli asistenta.

Článek

Ústečtí volejbalisté se na jaře zachránili v extralize až v baráži s Dobřichovicemi. A vedení klubu usoudilo, že je vhodný čas na novinky. A tou největší je právě příchod zkušeného Petra Brom. Ostřílený kouč vedl naposledy ambiciózní tým VK ČEZ Karlovarsko.

Tento klub vznikl v roce 2014 a v roli nového účastníka extraligy obsadil třetí místo a získal bronzové medaile. Současně si zajistil start v evropských pohárech. V uplynulé sezóně se Karlovarsko umístilo na čtvrtém místě. V semifinále play off nestačilo na pozdějšího mistra Duklu Liberec. A v boji o třetí místo pak podlehlo Českým Budějovicím.

„Skončila mi smlouva ve Varech a rozhodl jsem se pro změnu v rámci extraligy," glosoval Brom nynější krok.

Brom během trenérské kariéry působil kromě ústeckých začátků ve Spartaku Perštejn, Dukle Liberec, Českých Budějovicích, v Příbrami a ve zmíněném Karlovarsku. S Libercem i Budějovicemi startoval v prestižní Lize mistrů.

Po Petru Bromovi povede tým Karlovarska v roli hlavního kouče Jiří Novák, bývalý vynikající reprezentant. Už v minulé sezóně u týmu působil jako Bromův asistent.

Reklama

Související témata: