Hlavní obsah

Oklahoma City - Golden State 101:108Stav série 3:3Basketbalisté Warriors si výhrou v Oklahomě vynutili sedmý duel

Basketbalisté Golden State vyhráli šestý duel finále Západní konference NBA na hřišti Oklahomy 108:101. Warriors tak srovnali stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas, jenž se bude hrát v pondělí u nich doma v Oaklandu.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Klay Thompson (11) z Golden State překonává obranu Okhlahomy.

Článek

Golden State v sérii prohrávali už 1:3, a pokud před vlastními fanoušky dokonají obrat, stanou se desátým týmem historie, jemuž by se něco takového podařilo.

Úřadující šampiony v sobotu táhl Klay Thompson, jenž proměnil jedenáct trojkových pokusů, což je nový rekord play off. Celkově nastřílel 41 bodů. Nejlepší hráč ligy Stephen Curry přidal 29 bodů, devět asistencí a deset doskoků.

"Věřili jsme si a dali jsme do toho srdce, a proto teď máme šanci sérii vyhrát. Jsme nadšeni, že jsme zvítězili, ale ještě jsme nepostoupili," řekl Curry.

Thompson nastřílel devatenáct bodů ve čtvrté čtvrtině a hlavně díky němu stáhli Warriors osmibodovou ztrátu z úvodu závěrečné části. "Steph mi před poslední čtvrtinou řekl, že je můj čas se předvést a ať se bavím a nebojím se střílet. Tak jsem si to vzal k srdci," usmíval se po utkání Thompson.

Warriors měli velkou výhodu ve střelbě z dálky. Pomohli si hned 21 trojkami, zatímco Thunder proměnili pouhé tři z třiadvaceti pokusů. Kevin Durant vedl poražené s 29 body a Russell Westbrook přidal 28 bodů, ale dohromady proměnili jen dvacet z padesáti osmi střel.

Oklahoma měla celou sezonu problémy s koncovkami zápasů, ale v play off se jim zatím uzavírat zápasy dařilo. Tentokrát však Thunder vyhořeli, když si v posledních třech minutách připsali šest ztrát, z toho Westbrook tři. "Tohle jsme nebyli my z play off, ale spíše ze základní části. V koncovce jsme byli hodně statičtí," stěžoval si trenér Billy Donovan.

Warriors prakticky celý zápas prohrávali, až o jedenáct bodů, ale nikdy si nenechali na rozdíl od třetího a čtvrtého utkání soupeře utéct definitivně. V úvodu poslední čtvrtiny je čtyřmi trojkami udržel ve hře Thompson a dodal tím sebevědomí zbytku týmu.

Andre Iguodala předvedl klíčové zákroky v obraně a Thompson další trojkou minutu a půl před koncem poslal Warriors do vedení 104:101. Pak Westbrook ztratil třikrát míč a Curry těžkou střelou po nájezdu pojistil výhru.

"Lidé o nás pochybovali, ale my jim ukázali, že na to máme. Teď to bude snad ještě těžší, protože si naopak všichni myslí, že to máme v kapse. Ale nic takového. Čeká nás velmi těžká práce. Pokud však budeme hrát jako dnes, tak se o nás nebojím," řekl novinářům Draymond Green.

Trenérem Memphisu se stal David Fizdale

Basketbalisty Memphisu připraví na příští sezónu NBA nový hlavní kouč David Fizdale. Jednačtyřicetiletý trenér se stal nástupcem Davea Joergera, který po vyřazení v prvním kole play off skončil u týmu po třech letech a vzápětí získal angažmá v Sacramentu.

Fizdale byl dosud asistentem v Miami, ve stejné pozici působil v minulosti také v Golden State a Atlantě.

Play off NBA:
Finále Západní konference - 6. zápas:
Oklahoma City - Golden State 101:108, stav série 3:3.

Reklama

Související témata: