Hlavní obsah

Házenkáři cítí křivdu a píší stížnost. Rumunští sudí udělali z odvety v Makedonii frašku

Praha

Čeští házenkáři mají po kvalifikační porážce 27:34 v Makedonii, která jim zmařila cestu na MS 2017, pocit bezmoci a křivdy. V reakci na skandální výkon rumunských rozhodčích dokonce vedení svazu zaslalo stížnost adresovanou EHF. „Takové věci, jako se odehrály ve Skopje ze strany rozhodčích, se prostě už nesmí stávat," říká rozčileně manažer reprezentace Karel Nocar.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Manažer české reprezentaceKarel Nocar. Archivní foto.

Článek

"Protože nechceme, aby se někdy ještě něco takového opakovalo, sepsali jsme vyjádření k tomu, co se ve středu večer na hřišti dělo a poslali ho k rukám generálního sekretáře EHF Michaela Wiederera," dodává Nocar a připomíná, že poměr vyloučení byl 1:6 a sedmimetrových hodů 12:3. Češi si stěžují s vědomím, že výsledek už nezmění. „Mlčet ale nechceme," říká manažer.

Česko doma vyhrálo rozdílem šesti gólů, jenže odveta v Makedonii se změnila zásluhou rumunské dvojice rozhodčích místy ve frašku. „Dalo se tušit, že nás na horké půdě čeká vypjatá atmosféra, ale mysleli jsme, že dostaneme nějakou sportovní šanci. Jenže to bylo od nás asi naivní. Od začátku sudí nasadili na hru obou mužstev odlišný metr a tím bylo v podstatě dané, jak se bude utkání vyvíjet," krčí rameny trenér Jan Filip

Oficiální stížnost ke komisi rozhodčích by neměla smysl, protože v jejím čele stojí Makedonec Načevski. Jeho krajané si na hřišti teatrálními gesty vynucovali odpískání faulů, naopak tvrdost až zákeřnost domácích byla rumunskou dvojicí přehlížena. „Jsme hrozně zklamaní, je to pro nás kruté, ale hráli jsme proti všem," tvrdí kouč.

„Možná bych se neměl v emocích vyjadřovat k rozhodčím, jenže ten způsob, jakým jsme byli vyřazení, fakt bolí," přiznává Filip. Pro hráče to bylo vážné těžké zkousnout. „Z týmu za každého stavu sršela víra, že urveme postup, jenže těch otočených rozhodnutí tam byla spousta. Doufám, že jednou dokážeme vyhrát i na Balkáně," uvádí nejlepší český střelec Ondřej Zdráhala.

Reklama

Související témata: