Hlavní obsah

Česko - Slovensko 2:1Úvod olympijské kvalifikace beachvolejbalistkám vyšel, ve čtvrtfinále je čeká Španělsko

Stavanger
Aktualizováno

České plážové volejbalistky porazily v prvním kole Kontinentálního poháru ve Stavangeru Slovensko 2:1 a udržely naději na start na olympiádě. Ve čtvrtfinále se utkají se Španělskem.

Foto: Sport.cz

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) s Barborou Hermannovou se radují z výhry - ilustrační foto.

Článek

Vítězná země Kontinentálního poháru v kategorii mužů i žen může vyslat jednu dvojici do Ria. Druhé a třetí místo ve Stavangeru znamená postup do světového finále kvalifikace, kde se bude hrát o další dvě olympijská místa.

O oba české body se bez ztráty setu postaraly vicemistryně Evropy Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. Ty nejprve porazily dvojici Šipošová, Herelová a v rozhodujícím zápase pak i Dubovcovou a Nestarcovou, které minulý týden skončily třetí na turnaji Světového okruhu v Polsku. Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová mezitím svůj zápas se slovenskými jedničkami hladce prohrály.

Muži se v Norsku pokusí uspět ve složení Přemysl Kubala v páru s Janem Dumkem a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. První překážkou bude ve čtvrtek Švýcarsko.

Kontinentální pohár a zároveň olympijská kvalifikace v plážovém volejbalu ve Stavangeru (Norsko):
Ženy - 1. kolo:
Česko - Slovensko 2:1
Sluková, Hermannová - Šipošová, Herelová 2:0 (23, 16), Kolocová, Kvapilová - Dubovcová, Nestarcová 0:2 (-13, -13), Sluková, Hermannová - Dubovcová, Nestarcová 2:0 (16, 20).

Reklama