Hlavní obsah

Agatha, Barbara - Sluková, Hermannová 2:1Sluková, Hermannová skončily v Poreči sedmnácté

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou vypadly na turnaji Světového okruhu v Poreči s Brazilkami v prvním kole play off a dělí se o 17. místo. Jejich cestu zastavily nasazené trojky Agatha a Barbara, kterým Češky podlehly 17:21, 21:18 a 12:15.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stříbrná jim sluší. Markéta Sluková a Barbora Hermannová (vpravo) se stříbrnými medailemi z ME.

Článek

Sluková s Hermannovou během června získaly dvě medaile. Byly stříbrné na mistrovství Evropy a pak v Norsku vybojovaly bronz na Kontinentálním poháru společně v týmu s Kristýnou Kolocovou a Michalou Kvapilovou. Společně se od středy představí v Soči, kde se pokusí vybojovat olympijskou účast v Riu.

Před cestou do Ruska ze čtyř zápasů na turnaji Světového okruhu v Poreči jednou vyhrály. Dnes zakončily skupinu v repríze finále nedávného ME opět porážkou s Němkami Ludwigovou a Walkenhorstovou a pak podlehly Agathě a Barbaře. Letošní bilanci si s nimi zhoršily na 1:2.

"S holkama z Německa s Laurou a Kirou jsme bojovaly co to šlo, ale šlo to jen na 0:2 (17:21, 17:21). Do patnáctky jsme vždycky držely krok, ale pak nám na pár bodů odskočily a už jsme to nedohnaly," uvedly na facebooku Sluková s Hermannovou.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie Major v Poreči (Chorvatsko):
Ženy:
Skupina B:
Ludwigová, Walkenhorstová (2-Něm.) - Sluková, Hermannová (15-ČR) 2:0 (17, 17)
Play off - 1. kolo:
Agatha, Barbara (3-Braz.) - Sluková, Hermannová 2:1 (17, -18, 12)
Česká dvojice se dělí o 17. místo.

Reklama