Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers zdolali v NBA lídry z Detroitu

New York

Basketbalisté Los Angeles Lakers získali v NBA překvapivě skalp nejlepšího týmu soutěže Detroitu. Na domácím vítězství 105:94 se 40 body podílel Kobe Bryant, kterému zdatně sekundoval Lamar Odom, autor 24 bodů a deseti asistencí.

Článek

"Bylo to pro nás velké vítězství, taková obvykle neslavíme, zvlášť ne proti týmům, jako je Detroit," pochvaloval si Bryant vydařený zápas Lakers, kteří s Pistons prohráli všechna čtyři předchozí utkání. "Byla to zatím asi naše nejlepší domácí výhra," dodal.

Lakers o vítězství rozhodli na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy sérií 18 bodů smazali desetibodové manko a ujali se vedení. Pistons v této části utkání nedokázali dát více než šest minut ani koš.

Basketbalisté Milwaukee nestačili na domácí půdě na New York a prohráli 98:103. Jiří Welsch se na hřiště nedostal a zůstal jen na lavičce Bucks. Hostující Knicks sice ve třetí čtvrtině promarnili náskok 17 bodů, nakonec ale ukončili sérii šesti porážek.

Koš Alonza Mourninga 1,8 sekundy před koncem zajistil Miami osmé vítězství za sebou. Hráči Heat, kteří v duelu s Atlantou prohrávali až o 17 bodů, se díky jeho úspěšnému dvoubodovému pokusu dostali poprvé do vedení a zvítězili 95:93. Nejlepším střelcem vítězů byl Shaquille O'Neal, autor 21 bodů.

Kidd zářil

Už popáté v této sezóně se blýskl ceněným triple-double Jason Kidd, jenž pomohl New Jersey k vítězství 105:100 v prodloužení nad Torontem. Rozehrávač Nets si připsal 15 asistencí, 14 bodů a 13 doskoků.

Navíc v oddechovém čase v závěru utkání doby poradil trenérovi Lawrenci Frankovi, aby nasadil Richarda Jeffersona na pivota Toronta Chrise Boshe, kterého do té doby nedokázali domácí ubránit. Tento krok se vyplatil a Raptors dokázali dát za deset minut na přelomu normální hrací doby a prodloužení jen jeden koš ze hry.

Výsledky:
New Jersey - Toronto 105:100 po prodl., Miami - Atlanta 95:93, Milwaukee - New York 98:103, San Antonio - Portland 101:81, Denver - Orlando 110:94, LA Lakers - Detroit 105:94.

Reklama