Hlavní obsah

Zestárly o deset let. Sluková s Hermannovou ruší výlety, letí do Ria

Praha

Soči jim dalo o víkendu jistotu, v pondělí přiletěly domů, do Česka. Za pár dní zamíří do brazilského Ria. To je olympijský trojúhelník pro plážové volejbalistky Markétu Slukovou a Barborou Hermannovou. Na poslední možné akci si vybojovaly letenku do Brazílie. Jistotu jim dal Kontinentální pohár v Rusku. „O tři body jsme byly před Číňankami. Golden set byl smrtelný, zestárly jsme o deset let,“ přiznala po příletu Sluková.

Plážové volejbalistky Sluková a Hermannová si zahrají na olympiádě v Riu.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Rušení plánů na srpen, to je jeden z úkolů, který musí řešit po postupu na olympiádu. A to po jedenácti měsících spolupráce. V Praze po příletu každá dostala velkou kytici. „Jsme nadšené, je to velký úspěch. Vždyť spolu nehrajeme ještě ani celý rok. Za jedenáct měsíců jsme odvedly velký kus práce. Je to odměna za veškerou dřinu, kterou jsme musely podstoupit," usmívala se šťastná Hermannová.

Sluková poznala olympijskou atmosféru v Londýně před čtyřmi roky, její parťačka se dočká premiéry. „Nenápadně sledujeme situaci v Riu, zatím to vypadá, že nejsou na sto procent připraveni. Snad tam na nás nějaké tělo nevyplave," rozpovídala se Hermannová.

Pod pět kruhů Češkám pomohl pár Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou, které tvořily druhou dvojici v boji proti Číňankám v Soči. V rozhodujícím setu Sluková s Hermannovou porazily ve zlatém setu čínský pár Süe Čchen, Sia Sin-i 15:12 a celkově české hráčky zdolaly v semifinále turnaje Čínu 2:1 na zápasy. Stav, který patřil před pár dny především optimistům.

„Všichni jsme plánovali prázdniny a nějaký plán oddechu. Simon (trenér Nausch) ukazoval, že pojedou do Rakouska odpočívat, Rio neměl v kalendáři, bylo tam nějaké výletování. Na konci srpna byl turnaj v Long Beach. Bylo by to volnější," přiznala Hermannová.

Vše je jinak, české plážové volejbalistky budou bojovat na olympiádě. Ve skupině B jim los postavil do cesty domácí dvojici Agatha, Barbara, Španělky Elsu Baquerizovou, Lilianu Fernándezovou a argentinský pár Ana Gallayová, Georgina Klugová.

Reklama