Hlavní obsah

Kvůli situaci v Turecku odložila FIBA šampionát do 18 let

Mnichov

Mezinárodní basketbalová federace FIBA se rozhodla odložit na neurčito mistrovství Evropy hráčů do 18 let, které mělo začít 30. července v Samsunu. Rozhodla se tak kvůli současnému politickému dění v Turecku, kde po neúspěšném pokusu o vojenský puč panuje výjimečný stav.

Foto: David Šváb, ČTK

Basketbalová hala. Ilustrační foto.

Článek

"Komise vzala na vědomí současnou situaci v Turecku a dopisy několika národních federací, které vyjadřovaly hluboké obavy z účasti na turnaji. Rovněž je třeba brát v potaz také rodiče a jejich nevoli pouštět na turnaj stále ještě nezletilé hráče," stojí v prohlášení FIBA. Hrát by se mohlo až na konci roku, či na začátku roku 2017.

V Turecku začal ve čtvrtek platit tříměsíční výjimečný stav, který po nezdařeném pátečním pokusu o puč ve středu po jednání vlády a bezpečnostní rady státu vyhlásil prezident Recep Tayyip Erdogan. Vláda rovněž vyjádřila obavy, že by nemuselo jít o poslední pokus o puč. Personální čistky ve státních institucích v Turecku se dotkly už více než 50.000 vojáků, policistů, soudců, prokurátorů či učitelů, kteří byli buď zatčeni, propuštěni z práce či odvoláni z funkcí. Přes 9000 lidí, většinou vojáků, je ve vazbě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články