Hlavní obsah

Panteři jsou počtvrté za sebou českými mistry v americkém fotbale

Praha

Prague Black Panthers jsou počtvrté za sebou českými mistry v americkém fotbale. Ve 23. Czech Bowlu na žižkovském stadionu porazili Prague Lions 10:9 a připravili jim vůbec první porážku v sezóně. V základní části přitom Lvi dvakrát Pantery porazili. Tentokrát se však trápili v útoku a na první titul od roku 2006 nedosáhli. Bylo to nejvyrovnanější finále v historii, zároveň i s nejnižším skóre.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jan Kabát z Panthers při touchdownu finále české ligy amerického fotbalu.

Článek
Fotogalerie

Zápas sliboval vyrovnanou bitvu a ta skutečně přišla. Na hřišti vládly obrany a dlouho se ani jeden z týmů nedokázal ani přiblížit bodům. Až tři minuty před koncem poločasu se Lions povedl signál s přihrávkou do strany a runningback Lukáš Růžek předvedl parádní kličkovanou zakončenou sedmdesátiyardovým touchdownem.

Panteři se těžko prosazovali, ale pomohla jim chyba soupeře. Quarterback Matthew Silva zbytečně riskoval, hodil míč do rukou soupeře a Jan Kabát 30 vteřin před koncem poločasu srovnal.

Ve druhé půli se rozehrál quarterback Panterů Jan Dundáček a dvěma vydařenými pasy dostal svůj tým na jediný yard od touchdownu, ale pak přišla chyba při rozehrávce a z akce nic nebylo. Až v poslední čtvrtině dostal Dundáček svůj tým znovu na dostřel, ovšem po jednom souboji se zranil a musel ze hry. Panteři i tak jeho akci zužitkovali v úspěšný kop Marka Hruboně, který poslal obhájce titulu do vedení.

Lions měli šanci ještě minutu a půl před koncem, ale obrana soupeře jejich přihrávku na touchdown zachytila a Panthers už těsnou výhru uhájili i za cenu safety znamenající pouhé dva body pro Lvy, což na srovnání nestačilo.

Czech Bowl, finále české ligy amerického fotbalu:
Prague Black Panthers - Prague Lions 10:9 (0:0, 7:7, 0:0, 3:2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články