Hlavní obsah

Betschartová, Hüberliová - Sluková, Hermannová bez bojeSluková s Hermannovou skončily v Klagenfurtu páté. Kvůli zranění do čtvrtfinále nenastoupily

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou skončily na Světovém okruhu v Klagenfurtu na děleném pátém místě, což je na turnaji kategorie major jejich nejlepší společný výsledek. Češky dnes dopoledne zdolaly ve 2. kole play off čtvrtý nasazený pár Laboureurová, Sudeová z Německa 21:19, 23:21, ale do čtvrtfinále kvůli potížím Hermannové se zraněnou nohou nenastoupily, jelikož je už za týden čeká olympiáda v Riu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

Hermannová si v pondělí podvrtla levý kotník a celý turnaj hrála s obvázanou nohou se sebezapřením. Ve čtvrtek ji začalo zlobit i koleno a po osmifinálovém utkání se bolest zhoršila. Trenér Simon Nausch po konzultaci s turnajovými lékaři raději pár stáhl ze soutěže. V boji o semifinále se měly české volejbalistky střetnout se Švýcarkami Betschartovou a Hüberliovou.

"Holky tady odvedly skvělou práci a je důležité poslouchat vlastní tělo. Příští týden je významný a je potřeba být zdravotně v pořádku. Pokud vydrží fit, tak přijdou další šance bojovat o semifinále," napsal ČTK Nausch.

Dopoledne ještě jeho svěřenkyně zvládly ve vyrovnaném duelu porazit Laboureurovou a Sudeovou. "Cítíme se tady jako doma a je to skvělý výsledek. Zápas jsme zvládly výborně takticky a děkujeme znovu fanouškům za skvělou podporu," řekla Sluková v rozhovoru na dvorci poté, co s Hermannovou proměnily na centrkurtu druhý mečbol.

Sluková s Hermannovou spolu hrají od loňského srpna a na turnajích nejvyšších kategorií major či grand slam byly dosud nejlépe jednou deváté. Hermannová postoupila na majoru do čtvrtfinále poprvé v kariéře.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major v Klagenfurtu (Rakousko):
Play off - 2. kolo:
Sluková, Hermannová (11-ČR) - Laboureurová, Sudeová (4-Něm.) 2:0 (19, 21).
Čtvrtfinále: Betschartová, Hüberliová (18-Švýc.) - Sluková, Hermannová bez boje.
Český pár obsadil dělené 5. místo.

Reklama